1 hónapja

Berki Krisztián megmutatta, mekkorára nőtt a kislánya

Olimpiai bajnokok, sztársportolók, énekesek, műsorvezetők és önkéntesek serege segített az 1353 darab mézeskalácsszív díszítésében az Ökumenikus Segélyszervezet 27. Adventi Adománygyűjtésének indulásakor.

Berki Krisztián kislánya, Lia január 22-én lesz 9 éves, és bár odahaza gyakran segédkezik a sütemények elkészítésében, de ez volt az első alkalom, hogy édesapjával dolgozott közösen ilyen projektben.

Fotó: Metropol

Lia legyőzte apukáját

"Szeretném, ha Lia már gyerekként is kicsit jobban belelátna a segélyszervezet munkájába. 

Fontosnak tartom, hogy a gyerkőcök is lássák: kell segíteni azokon, akik ténylegesen rászorulnak.

 Ez egy nagyon jó kezdeményezés, én már több éve itt vagyok az önkéntesek között, úgyhogy nagyon örülök annak, hogy – elkérve az iskolából – most itt lehet velem Lia is" – mondta a Metropolnak Berki Krisztián, aki a lányának feltett kérdésre: Milyen volt apa?, hiába biztatta Liát, hogy mondja bátran: hogy „béna”. Lia természetesen soha nem látja és tartja világbajnok édesapját „bénának” , még akkor sem, ha Krisztián többnyire csak csodálattal nézte a kislányát, milyen gyönyörűen díszíti a mézeskalácsokat. Lia kérdésünkre elmondta, szabadjára engedte a fantáziáját, nem tervezte meg előre, hogyan dekorál, hagyta, hogy a színek, formák hassanak rá, és vigyék a kezét.

Lehetőség segíteni

Kardos Eszter négy és fél éves kisfiával, Erikkel „dolgozott”, aki boldogan kísérte el édesanyját, annál is inkább, mert az ovis alvás időben lehetett mézeskalácsot díszíteni.

"Mézeskalácsdíszítésen először veszek részt, de tavaly már segítettem egy ételosztáson. Nagyon jó kezdeményezésnek találom. Pont azon gondolkodtam a minap, amikor az egyik bevásárlóközpontban jártunk, és ott is volt élelmiszergyűjtés, hogy milyen jó, hogy kapunk lehetőséget arra, hogy aki megteheti, és szívesen adna támogatást, az a mindennapi életébe beleillesztve könnyen megtehesse. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet is egész évben gondoskodik arról, hogy tudjunk segítséget nyújtani azoknak, akiknek szükségük van rá.

 Megszervezik ezeket az alkalmakat, felhívják az emberek figyelmét. Most is mindent idekészítettek, mi csak jöttünk, és hozzáadjuk magunkat. Ők összegyűjtik a pénzt, eljuttatják oda, ahova kell. Itt minden annyira szuperül van megszervezve, hogy öröm ehhez csatlakozni!"– fogalmazott Eszter, miközben az álmoskásan somolygó Erik hozzábújt.

Fotó: Metropol

Sztárok az Akváriumban

A budapesti Akvárium Klubban Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatójának vezetésével önkéntesek serege, köztük olyan népszerű sportolók mint Berki Krisztián, Gyurta Dániel, Kapás Boglárka, Katus Attila, Kiss Gergely, Lőrincz Tamás, Siklósi Gergely, Szuromi Tímea, Telegdy Ádám, énekesek mint Wolf Kati és Vastag Csaba, olyan színészek és műsorvezetők mint Gál Petra, Harsányi Levente, Holdampf Linda, Iszak Eszter, Kardos Eszter, Lékai-Kiss Ramóna, Mezei Léda, Rátonyi Kriszta, Som-Balogh Edina, Szabados Ágnes, Szabó Erika, Trokán Anna és Vanya Tímea díszítették ki az 1353 darab szívecskét.

1353 – Adományvonal és Bazilika Adománypont

Az országos összefogás részeként megszervezett nagy mézeskalács díszítő rendezvényen 1353 szívecske készült, utalva a szervezet adományvonalára. A mézeskalácsok a rendezvényt követően rögtön a Segélyszervezet Adománypontjára kerültek, mivel régi hagyománya az akciónak, hogy a segélyszervezet önkéntesei az Advent Bazilika rendezvénysorozat helyszínén felállított Adománypontjához érkező támogatóknak egy mézeskalács szívvel köszönik meg a pénzadományokat.

Fotó: Metropol

Kapcsolódjunk be mi is!

A 1353-as adományvonalon hívásonként illetve sms-enként 250 forinttal lehet adományozni Aki rendelkezik bankkártyával, a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat, de természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámla számon is.

A segélyszervezet az Advent Bazilika rendezvénysorozat helyszínén felállított Adománypontjában is fogad a pénzadományt a látogatóktól. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, az adományboltban pedig a Segélyszervezet intézményeiben készített ajándéktárgyak vásárlásával lehet segíteni! Az ország bármelyik Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a Segélyszervezet munkáját december 24-ig. A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott vagy csekken felajánlott adománnyal is lehet segíteni. Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is várja mindazok jelentkezését az [email protected] címen, akik szívesen segítik az adománygyűjtést.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Putyin üzent: egyetlen utasítás kell a békéhez

borsonline.hu

Megbánta első szexuális együttlétét a nő, súlyos árat fizetett érte

hirtv.hu

Globál: A kurdkérdés elnyújthatja, a Koránégetés meg is akadályozhatja Svédország NATO csatlakozását

ripost.hu

Egy hónapja tűntek el, megtalálták a két fiatal lány holttestét

vg.hu

Megszületett az első ítélet az Európai Ügyészség vádirata alapján - agrárpénzeket loptak

origo.hu

Saját példáján keresztül segít Tóth Gabi

mindmegette.hu

Mit főzzek a hétvégén? Egy gyors és egy ráérős farsangi menüsorral érekzünk!

ripost.hu

Rosszul lett, árokba hajtott, és meghalt a 7-es úton egy férfi

ripost.hu

Óriási ötlet, így küzdött egy nyugdíjas a kátyúk ellen

ripost.hu

Katalin hercegné helyretette Meghant: ez a válasza a sógornőjének

ripost.hu

Kitört a botrány a Jimmy-sorozat miatt: kiborult a család

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

LELKIZŐ

Őszintén vallott a magánéletéről Gregor Bernadett: Nem vágyom érzelmi függőségre, játszmákra

LELKIZŐ

Mégsem sikerül halottá nyilvánítani VV Fannit

LELKIZŐ

Nem kíméli az élet: Fájdalmas napokon van túl Vajna Timi

LELKIZŐ

„A rendőrgyilkosság olyan, mintha mentőst vagy gyermeket ölnének meg” - Schobert Norbi az újbudai rendőrgyilkosságról

LELKIZŐ

Újra utoléri Tóth Andit a Sztárban Sztár-átok? Aggódnak a rajongók

LELKIZŐ

Ettől az örökségétől válik meg Koós János lánya, elmondta miért

LELKIZŐ

Így is börtönbe kell mennie? Lajcsi beteg lett...

LELKIZŐ

„Bármennyire jól neveltek, azért ők ösztönlények” – Ezért ijedt meg kutyasétáltatás közben Stana Alexandra