1 hónapja

"Még nem tért vissza az erőm" - Bangó Margit a betegségéről vallott

Bangó Margit rákbetegsége nyáron kiújult. A Kossuth-díjas művésznő már akkor azt mondta, legyőzi a kórt. Az énekesnő három műtéten esett át, minden eredménye negatív.

Nehéz éven van túl Bangó Margit, az énekesnő ennek ellenére a tőle megszokott szeretettel fogadta A Borsot. Az előadóművész elmondta, rövid idő alatt volt három műtétje, de a lényeg az, hogy végre jól van.

"Hála Istennek, most már jól vagyok. Még nem tért vissza a régi erőm, de alakulok. Most voltam kontrollon, minden eredményem negatív, már második alkalommal. Három havonta járok ellenőrzésekre" – kezdte a Borsnak Bangó Margit

Bangó Margit túl van a nehezén.
Fotó:   Facebook

A művésznő mellett lánya ül. Bangó Marika csillogó tekintettel nézi édesanyját, hallgatja szavait.  

Jövünk-megyünk, Marikával hamarosan egy televíziós műsorban fogunk szerepelni. Anya-lánya duett lesz. A-kategóriás énekesek között fogunk fellépni, én akárhová már nem megyek szívesen. Letettem valamit az asztalra ezalatt a 'csekély' 56-57 év alatt, nem kell már bizonyítanom

 – tette hozzá. 

 

„Isten az orvosok orvosa” 

A magyar nóták koronázatlan királynője precíz, pontos embernek tartja magát. Bangó Margit úgy fogalmazott, mindent szívből ad, és amit ad, azt kapja ő vissza a rajongóktól. Ez az ő titka, és a hit. 

Azt üzenem annak, aki beteg, hogy legyen hite! Isten az orvosok orvosa. Hogyha azt mondja egy doktor vagy kettő, hogy nem tud meggyógyulni, az nem igaz. Az élő bizonyíték erre én vagyok. Másodszor győztem le a rákot, itt vagyok, teszem a dolgomat. Fellépek, járok vidékre is, ugyanolyan elánnal énekelek, mint mindig. Ebből nem tudok engedni

 – jelentette ki magabiztosan. 

Noha a betegség az életkedvén egy cseppet sem változtatott, egy dolgot mégis másként kell csináljon: a művésznő immáron ülve énekel. Így egy kicsit nehezebb a levegővétel, és az éneklés technikája, de azt mondta, az embereknek mindegy, így is imádják. 

Nem az a lényeg, hogy hogy nézek ki, habár arra mindig figyelek. Színpadon mindig úgy kell megjelenni, hogy mindenki mindenkinek tetsszen, az elegancia fontos. Az alkalomnak megfelelően öltözködöm. 

Bangó Margit és Bangó Marika közösen lépnek fel.
Fotó: Czabai Ákos

Lánya, Marika a támasza 

Az énekesnő boldogan mesélt lányáról, azt mondta, Marika egyszerűen fantasztikus. Nagy erőt ad neki a családja szeretete

"Megijedek tőle sokszor, a fiatalkori önmagamat látom benne. Félelmetes a hasonlóság mindenben. Nemcsak külsőleg, lelkileg is ugyanaz, mint én. Gyönyörűen énekel, nagyon sokat fejlődött. A színpadon meg egyszerűen az ujja köré csavarja az embereket" – büszkélkedett. 

Nem esett messze az alma a fájától, Marikának is sok fellépése, televíziós szereplése van. Kezdetben nem akart énekelni, de az édesanyja bedobta a mély vízbe. 

Nem akarta, de ilyen nincs, hogy nem, hála Istennek meglett az eredménye. Szeretik az emberek, kiadja azt, ami a szívében van, szerencsére van sok saját szerzeménye. Mindig ezt magyarázom a fiatalságnak, hogy a szív a titok. Amit érzel, azt ki kell tudni adni, ezt nem lehet tanítani. Ez a belső érzés vagy van, vagy nincs. Marika ugyanaz, mint a mama. A közönségért vagyunk, velünk éreznek. 

A mulatós énekesnő szerint a világon a legszebb érzés, amikor egy gyerek az édesanyjával léphet fel, nagyon sokat jelent ez neki. 

Hála a Jóistennek, nagyon sokszor lehettem anyuval egy színpadon, de olyan mintha mindig először lépnék fel vele. Tovább megyek, most már olyan élményt nyújt nekem, hogy egyszerűen belül folyik a könnyem, annyira jól esik a lelkemnek. Ez valami csoda.

 

„Már teljes pompájában díszeleg az otthonunk” 

A két művésznő naptára az ünnepek közeledtével szinte tele. Bangó Margit úgy fogalmazott, ő kiszámíthatatlan, mert ha neki azt mondják, hogy hopp, már ugrik is. Különleges felvételekre készülnek, de anya és lánya a karácsonyi készülődésnek is megadják a módját. Marikáék otthona már készen áll az ünnepekre. 

2-3 napja nálam áll a fa, teljes pompájában díszeleg az otthonunk. Én nagyon szeretem a karácsonyt, amíg lehet meghagyom a fát is, hogy ezt a csodálatos érzést megtartsam. A gyerekek kapnak ajándékot, mi felnőttek legfeljebb csak aprósággal kedveskedünk egymásnak. 

Bangó Margit azt mondta, nagy szegénységben teltek, de gyönyörű karácsonyaik voltak gyerekkorában Vásárosnaményben. A világot megjárt művésznő úgy fogalmazott, a legnagyobb ajándék a szeretet és a békesség. 

Aki hisz Istenben, abban szeretet lakozik. Ha valaki még nem is hisz, akkor keresse, mert nagy örömet tud okozni. Legalább karácsonykor legyenek együtt a családok, nagymamák, gyerekek, unokák, dédunokák! Lélekben viszont mindennap ott kell lenni, és ha lehetséges, menni egymáshoz! Nem az ajándék a fontos, hanem az, hogy amikor megölelnek, érezzem az őszinte, tiszta szeretetet!

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tóth Andi különös dolgot mondott Marics Petiről

borsonline.hu

Megbánta első szexuális együttlétét a nő, súlyos árat fizetett érte

vg.hu

Nagyot emelkedhet az üzemanyag ára Magyarországon

life.hu

Így él most a férfi, akinek a fél arcát letépte egy grizzly medve

origo.hu

Saját példáján keresztül segít Tóth Gabi

astronet.hu

Napi horoszkóp 2023. január 29.: az Oroszlán kisugárzása felerősödik, a Bika vidám

ripost.hu

Kitört a botrány a Jimmy-sorozat miatt: kiborult a család

ripost.hu

Hátborzongató, mi vár ránk 2023-ban Nostradamus jóslatai szerint

ripost.hu

Rosszul lett, árokba hajtott, és meghalt a 7-es úton egy férfi

ripost.hu

Döbbenetes, mit műveltek a kóbor kutyák, mindenki retteg a magyar faluban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

LELKIZŐ

Őszintén vallott a magánéletéről Gregor Bernadett: Nem vágyom érzelmi függőségre, játszmákra

LELKIZŐ

Mégsem sikerül halottá nyilvánítani VV Fannit

LELKIZŐ

Nem kíméli az élet: Fájdalmas napokon van túl Vajna Timi

LELKIZŐ

„A rendőrgyilkosság olyan, mintha mentőst vagy gyermeket ölnének meg” - Schobert Norbi az újbudai rendőrgyilkosságról

LELKIZŐ

Újra utoléri Tóth Andit a Sztárban Sztár-átok? Aggódnak a rajongók

LELKIZŐ

Ettől az örökségétől válik meg Koós János lánya, elmondta miért

LELKIZŐ

Így is börtönbe kell mennie? Lajcsi beteg lett...

LELKIZŐ

„Bármennyire jól neveltek, azért ők ösztönlények” – Ezért ijedt meg kutyasétáltatás közben Stana Alexandra