LELKIZŐ

Szerző rp

4 hete

"A fiunk még ma is élhetne" - Ügyvédhez fordultak Babicsek Bernát szülei

Úgy vélik, a rendőrség nem vizsgálta ki kellő gonddal gyermekük halálának körülményeit.

Szerző rp

Babicsek Bernát tavaly december 31-én otthonában hunyt el, halálát valószínűleg füstmérgezés okozta. A tragédiát megelőző órákban a színész otthonában megszólalt a riasztó, amely egy biztonságtechnikai céghez volt bekötve, és bár a járőr kiment a solymári házhoz, nem érzékelt gondot. Bernát szülei azonban a nyomozati iratok áttekintése után úgy vélik, fiuk halála megelőzhető lett volna.

Fotó: Ripost / Szabolcs László

"Eddig nem szerettem volna nyilatkozni Bernát elvesztéséről, mert nagyon fájt, még most is megszakad a szívem, ha arra gondolok, hogy a fiam már nincs itt. Régen is sok kérdés merült fel bennem azzal kapcsolatban mi is történhetett. A halál éjjelén megszólalt a házában a riasztó, a járőr pedig kiment. Utólag derült ki számomra az iratokból, hogy a cég alkalmazottja szerint a fiam még élt, amikor kint volt, mert hallotta őt horkolni, viszont a füstöt is látta. Ő azt hitte, hogy a kéményből jön, pedig a szellőzőn áradt ki, nem is értem, hogy nem tudta megkülönböztetni a kettőt. Alig pár percet volt kint, majd jelentette a diszpécsernek, hogy mit tapasztalt és elment. Azt hiszem, ha a járőr nem hagyja ott a gyermekemet magára a füstülő lakásban, ha felzörgeti Bernátot, akkor a fiunk még ma is élhetne" - mondta megtörten Márta asszony a Blikknek.

Márta asszony elmondása szerint a rendőrség közigazgatási eljárás keretein belül lezárta a nyomozást, ám férjével, idősebb Babicsek Bernáttal együtt fellebbeztek, mivel szeretnék megtudni, hogy lehetett volna-e gondosabban, körültekintőbben eljárni, ha máshogy alakulnak a dolgok a tragikus éjjelen, vajon fiuk még köztünk lehetne-e?

A halál pontos időpontját sem állapították meg a nyomozás végére, és nem kaptunk választ arra sem, hogy történt-e gondatlanság. Tudom, a fiamat semmi nem hozhatja vissza, de nem akarom, nem tudom elhinni, hogy tíz perc alatt keletkezett a füst, a tűz és ennyi idő volt, hogy a fiam meghaljon. Azt gondolom, a járőrnek több időt kellett volna a ház körül töltenie és igenis, fel kellett volna ébreszteni őt vagy segítséget hívnia

 - fogalmazott.

A gyászoló szülők ügyvédhez fordultak, dr. Borbély Zoltánnak pedig célja, hogy a színész szerettei minden kérdésükre megnyugtató, alapos választ kapjanak.

"Számomra teljesen egyértelmű, hogy a haláláért semmilyen felelősség nem terheli Bernátot. A hatóság feladata kideríteni, hogy történt-e bármilyen személyi mulasztás az ügyben, adott esetben valaki szegett-e meg foglalkozási szabályt, elmulasztotta-e a segítségnyújtást és hogy megmenthette volna-e bárki Bernát életét, amennyiben a foglalkozásuk szabályait betartva járnak el. Határozott álláspontom, hogy jelen ügyet lehetetlen közigazgatási eljárás kereteiben lezárni - fogalmazott a család jogi képviselője. - Amikor Bernát édesanyja megkeresett, azt gondoltam, hogy a további eljárás nehezítheti a gyász feldolgozását, ugyanakkor annyi jogos kérdés merült fel bennünk, hogy ezekre joguk van választ kapni."

Szerző rp

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elhagyta egy városnyi ember adatait a részeg japán

borsonline.hu

Drámai fotók: Sorház lángolt Budapesten, 17 embert menekítettek a tűzoltók

borsonline.hu

Zokogva jelentkezett be Berki Mazsi: Hatalmas bejelentést tett – videó

metropol.hu

Formás popsin feszül a bugyi, nyaralni ment Lékai-Kiss Ramóna

borsonline.hu

Elképesztő felfedezés, akár 200 évig is élhetünk, ez kell hozzá

astronet.hu

Heti horoszkóp 2022. június 27-július 3.: Nagy szép időszakot sejtet a Rák újhold

ripost.hu

Nem és nem akarunk hinni a szemünknek! Varga Irén újra "főz"

ripost.hu

Így marad ragyogóan fehér a kedvenc nyári ruhád

ripost.hu

Olaj nélkül sül a diétás lángos

ripost.hu

Két mozijegy áráért láthatod pucéran a szuperszexi teniszezőnőt

További cikkek

LELKIZŐ

Most lett volna 74 éves: Így néz ki most Cserháti Zsuzsa sírja - Fotó

LELKIZŐ

Feljelentést tett a Berki ügy után az ismert halottlátó

LELKIZŐ

Végső búcsút vettek Haumann Pétertől: Itt nyugszik a legendás színész

LELKIZŐ

Megszólalt a szakértő: Ez segíthet Berki gyermekeinek a gyászban

LELKIZŐ

Megindító idézet: A gyógyulás útjára lépett Berki Mazsi - Fotó

LELKIZŐ

Zokogva vallott a gyászáról Berki Krisztián özvegye - Videó

LELKIZŐ

Szívszorító, így emlékeznek Törőcsik Marira

LELKIZŐ

Szülei miatt szereti jobban a színpadot Bajor Lili