KÜLFÖLD

Szerző P. E.

1 hónapja

"Csak azt remélem, tudja, mennyire szeretjük" - agyrákban haldoklik az 5 éves kislány, édesanyja teljesen összetört

Szívszorító bejegyzést írt kislánya utolsó napjairól az összetört szívű édesanya.

Egy édesanya, akinek ötéves kislánya halálos agyrákban haldoklik, szívszorító bejegyzést írt arról, ami igazán számít, mondván, hogy „minden percét” azzal tölti, hogy ölelje kislányát és kényelembe helyezze az utolsó napjaiban.

A Wisconsin állambeli Pewaukee-ból származó Delaney Kringsnél október 31-én diagnosztizálták a diffúz középvonali gliomát (DMG), egy gyógyíthatatlan gyermekkori agydaganatot, és hat-nyolc hetet kapott az életéből. Az ötödik születésnapján, december 16-án a világ minden tájáról kapott képeslapot, a szülővárosában pedig egy kisebb ünnepséget is csaptak a tiszteletére.

 

Delaney édesanyja, Heather Krings (43)  január 23-án – 12 héttel azután, hogy megkapták a pusztító diagnózist –  családja CaringBridge oldalán osztott meg friss híreket a kislány állapotáról.

"Általában bocsánatot kérnék, hogy ilyen sok idő eltelt a két bejegyzésem között. De mostantól fogva nem fogok. Nem fogok bocsánatot kérni, amiért minden percem arra fordítom, hogy a lehető legnormálisabb mindennapi életet biztosítsam B és C számára” – írta idősebb lányára, Brooklynra (12) és fiára, Carsonra (11) utalva. Nem fogok bocsánatot kérni minden percért, amit Laney szükségleteinek kielégítésével töltöttem. Nem fogok bocsánatot kérni minden percért, amit azzal töltök, hogy ezzel az értékes lánnyal beszélgetek, megölelem, hozzábújok és bámulom. Üzeneteid, leveleid, kommentjeid válasz nélkül maradhatnak, de ez nem azért van, mert nem értékelem az aggodalmadat. Ez azért van, mert egyszerűen nem tudok rájuk reagálni."

Az édesanya elmesélte, hogyan próbált helyt állni és egyben tartani a családját, miközben egyre többször sírja el magát, mérges az univerzumra és tehetetlen dühöt érez, olykor pedig elfogja a semmihez sem hasonlítható üresség. Mindeközben mindent megtesz, hogy ötéves kislánya a lehető legkényelmesebben érezze magát, pihe-puha takarók között, ne legyenek fájdalmai és 24 órában felügyeli valaki.

"Bármikor, amikor ébren van - és ez sajnos egyre rövidebb idő -, mindig látnia kell az arcunkat, és halkan elmondjuk neki, mennyire is fontos a számunkra. Már nem beszél, hangot is nagyon ritkán ad ki, de még mindig van, hogy int vagy csettint. Körülbelül egy hét telt el, és ma azt mondta: "anya, ölelj meg", és én azonnal a mellkasára hajtottam a fejem, megsimogattam, és amikor felemeltem a fejem, engem nézett a két gyönyörű mogyoróbarna szemével. Megsimogattam és gyorsan otthagytam, rázott a zokogás és nem akartam, hogy így lásson."

Delany betegsége egy fülgyulladással kezdődött, amely nem múlt el. Miután elvitték a gyermekorvoshoz, egy CT-vizsgálat kimutatta, hogy az agya mindkét oldalán daganat van, egészen az agytörzsig.

"Pusztító érzés látni, ahogy elsuhan tőlünk egy olyan testben, amely dacol a lelke fényével. Az egyetlen vigasz, hogy mindent megteszünk, hogy kényelmesen, szeretettel legyen körülvéve".

Az édesanya és Jack, az édesapa kitalálta, hogy az utolsó születésnapját különlegessé teszik, és üzenetgyűjtő akcióba kezdtek. A világ minden tájáról érkeztek képeslapok a kislánynak, sőt, sztárok is küldtek neki köszöntést a saját közösségi-oldalukon.

Delany nagymamája létrehozta a GoFundMe -t, hogy segítse a családot az orvosi számlákkal kapcsolatban 200 000 dolláros céllal. Eddig 2300 adományt kaptak, összesen több mint 144 000 dollár értékben.

„Bár azt kívánom, bárcsak összezsugorodott kis szívem mélyéből többet adhattunk volna neki, remélem, hogy amit ebből az életből látott, az jó és boldog volt. Isten kegyelméből remélem, tudja, mennyire szeretjük. Most és mindörökké. Öleld meg a szeretteid. A holnap soha nem garantált."

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy 13 éves kislányt megszúrtak, megégettek és órákig kínozták a barátai

origo.hu

Embertelen módon kínozták a 13 éves kislányt a barátai

borsonline.hu

"Egy köcsög rendőrkutya vagy, nem? Kinn megvárunk, elkapunk!" - őrjöngött az erős férfi a konditeremben

magyarnemzet.hu

Egymást verték a románok a lelátón válogatottjuk Eb-selejtezőjén

ripost.hu

Tragikusan fiatalon hunyt el a világbajnok sportoló

mandiner.hu

Ütötték-verték egymást a román ultrák Andorrában, de egy kis „magyarozásra” is futotta (VIDEÓ)

origo.hu

Bikinis fotója mellett borult ki Horváth Éva

mindmegette.hu

9 finom és egyszerű előétel, mielőtt a húsvéti sonkát felszeled

ripost.hu

Tarol a karikabikini, ez lesz idén nyáron a legnagyobb divat

ripost.hu

Bulgária nem küld fegyvereket Ukrajnának

ripost.hu

Ez a három csillagjegy ragyogni fog a szerelemtől áprilisban

mindmegette.hu

Játssz és Nyerj! Húsvéti finomságokkal és sütésre kész hírességekkel érkezik az Ide süss! legújabb évada(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Szírek és afgánok vették át a hatalmat Bécs legnagyobb piacán

KÜLFÖLD

Egyre nagyobb léptekkel sodródik Európa a háború felé

KÜLFÖLD

Sárba tiporják a jogállamiságot a németek és a franciák, őket mégsem bírálja senki

KÜLFÖLD

Az eltűnt villanyszerelő megtalálásáról találgatnak

KÜLFÖLD

Felakasztotta egyéves kisfiát, majd magával is végzett az apa Gyulafehérváron

KÜLFÖLD

Elképesztő módon szöktek meg a börtönből, hogy palacsintázzanak egy jót

KÜLFÖLD

Brutális összegre perli a kórházat egy férfi, akinek az egészséges lábát műtötték meg

KÜLFÖLD

Helyzetkép Kárpátaljáról: a háború közelebb van, mint gondolnánk