KÜLFÖLD

Szerző WM

1 hete

Folyt a vér a karácsonyi vásáron, autóval hajtottak a tömegbe - Fotó

Legalább hatan megsérültek. A karácsonyi vásáron attól féltek, hogy terrortámadás történt.

Óriási pánik tört ki hétfőn kora este a düsseldorfi karácsonyi vásáron. Az ünnepi hangulatban lévő emberek egyszer csak óriási kiabálásra és rohanásra lettek figyelmesek. Egy Mercedes típusú személyautó ugyanis a tömegbe hajtott. 2016 decemberében Németország történetének egyik legsúlyosabb terrortámadását hajtotta végre egy tunéziai férfi, aki kamionnal hajtott az ottani vásár területére. Így nem volt meglepő, hogy sokan ismét azt gondolták, hogy terrortámadás történt. 

Egy nyugdíjas férfi hajtott a karácsonyi vásáron sétálgató emberek közé
Egy nyugdíjas férfi hajtott a karácsonyi vásáron sétálgató emberek közé Fotó: AFP

A düsseldorfi rendőrség közlése szerint legalább hat ember megsérült, közülük ketten életveszélyes sérüléseket szenvedtek. Az elkövető azonban nem terrorista volt, hanem egy 84 éves sofőr, aki elvesztette az irányítást az autója felett.

A német Bild című napilap arról ír, hogy szerencsére a vásár szélén biztonsági oszlopokat állítottak fel a szervezők, azok nélkül ugyanis sokkal nagyobb tragédia is történhetett volna. A karácsonyi vásárba hajtó nyugdíjas és a felesége könnyebben sérült, őket sokkos állapotban szállította el a mentőautó további vizsgálatokra. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!