KÜLFÖLD

Szerző WM

1 hete

Halálos baleset az autópályán, a sofőr kutyája órákig nem mozdult a helyszínről - Fotó

A sofőr elhunyt a balesetben. Egy labrador ismét bebizonyította, hogy a kutya az ember leghűségesebb társa.

Szerző WM

Drámai jelenetek játszódtak le hétfőn délután a német A9-es autópályán. Egy kisteherautó sofőrje feltehetően nem vette észre, hogy az előtte haladó kamionnak nagyot kellett fékeznie, és szinte fékezés nélkül hajtott a nyergesvontató alá. A rendőrség közlése szerint az 54 éves vezető felesége ült az anyós ülésen, akit súlyos sérülésekkel, sokkos állapotban mentették ki a roncsból. 

A kutya hűségéhez nem férhet kétség.
A kutya hűségéhez nem férhet kétség.  Képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

A legolvasottabb német napilap, a Bild arról ír, hogy a kisteherautóban utazott a család labradorja is, ő úszta meg egyedül sértetlenül a súlyos balesetet. A helyszínen tartózkodó szemtanúk közül többen is arról számoltak be, hogy a kutya több órán keresztül nem volt hajlandó elmozdulni a helyszínről, ahol a gazdi életét vesztette. Végül a hatóságok úgy döntöttek, hogy erőszakkal szállítják el az egyik közeli állatmenhelyre. A labrador addig a menhelyen marad, amíg egy közeli hozzátartozó nem jelentkezik érte, vagy az elhunyt sofőr felesége nem lesz olyan állapotban, hogy hazavigye. 

Az autópályán történt több baleset miatt több kilométeres torlódás alakult ki München irányába. A helyszínen készült fotók a Bild oldalán tekinthetők meg. 

 

Szerző WM

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!