KÜLFÖLD

Szerző Gaál József

2 hónapja

Erős indok: Ezért lesz minden 10. orosz férfi önkéntes katona

A mérgező családi környezettel magyarázta a politikus, miért megy a frontra az orosz önkéntesek egy része.

Szerző Gaál József

A Moszkvától mintegy 1900 kilométerre északkeletre található Vorkuta város polgármestere szerint az önkéntes orosz katonák tizede kizárólag azért jelentkezik a hadseregbe, mert nem bírja elviselni a feleségét, és inkább bevonul, hogy ne kelljen otthon maradnia – írja a Vesma orosz hírportál.

Sok orosz feleség hozzászokott a kényelmes élethez és csak nyaggatják, nyaggatják és nyaggatják a férjeiket. Ezek a férfiak nem érzik a támogatást, csak nyüstölik őket, ezért elmenekülnek otthonról

– fogalmazott egy interjúban Jaroszlav Shaposhnikov, aki arra kérte az orosz asszonyokat, hogy szeressék a férjeiket, mert tragikus lesz, ha tömegek mennek a frontra a mérgező családi környezet miatt.

Tartalékos orosz katonák (TASS orosz hírügynökség)

Minden feleséget arra kérek, hogy törődjön a férjével, amikor fáradtan megy haza a munkából, valamint erkölcsileg tudassa velük, hogy szükség van rá, és mindenekelőtt szeresse őt

– tette hozzá a városvezető, akinek az eszmefuttatása még a toleranciájáról nem épp híres orosz nyilvánosságban is hatalmas médiavisszhangot kapott.

Miután a gyűlöletcunami utolérte, Shaposhnikov azzal védekezett, hogy szavait kiragadták a szövegkörnyezetből és szándékosan félremagyaráztak. Szerinte bárki, akit csak egy kicsit is érdekel a valóság, annak vissza kell néznie az interjút, és pontosan megérti mire gondolt. „Én egy hazafi vagyok. Egy nőnek pedig a férje támaszának kell lennie, és minden helyzetben támogatnia kell” – tette hozzá a politikus.

Oroszországban a hónap elején rendelt el részleges mozgósítást Vlagyimir Putyin orosz elnök. Moszkva jelenleg 300 ezer férfit kíván mozgósítani, elsősorban olyanokat, akik már szolgáltak a hadseregben és rendelkeznek korábbi harci tapasztalatokkal.

Szerző Gaál József

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!