KÜLFÖLD

Szerző Ripost

2 hónapja

Vádlottak padján a csinos ápolónő, ezt tette egy rabbal

Egy börtönőrt is vádolnak, most aztán rács mögé kerülhetnek.

Elyse Hibbs két börtönben is nővérként dolgozott, amikor állítólag az egyikben – a saját szavaival élve – "nem megfelelő viszonyt" kezdett egy rabbal.

A börtönrománc miatt letöltendő börtönre ítélhetik a fiatal ápolónőt - írja a Mirror.

Ápolónő
Képünk illusztráció Fotó: Pixabay

A 25 éves ápolónő  még 2021. májusában kezdett viszonyt egy fogvatartottal, aki a B kategóriás Parc börtönben, Bridgendben, Walesben tölti büntetését. A börtönrománc nem tartott tovább három hónapnál, de így is fény derült rá, amiért Hibbs-nek a napokban bíróság elé kellett állnia.

 

Kötelességszegéssel vádolják

Az Elyse Hibbs ellen felhozott vád: közhivatalban elkövetett kötelességszegés. Miután Hibbs elismerte tettét, a bíró azt mondta neki:

Ne vonjon le messzemenő következtetéseket a hallottak alapján, büntetés tekintetében minden lehetőség nyitva marad.

Így az ápolónő akár börtönbüntetésre is számíthat. Most azonban óvadék ellenében távozhatott a következő tárgyalásig. 


Nem ő volt az egyetlen: egy börtönőr is elcsábult

A rab nevét a bírósági tárgyaláson nem nevezték meg, de feltehetően elég népszerű lehetett a börtönben dolgozó hölgyek körében, hiszen nem Hibbs volt az egyetlen, akit behálózott - hacsak nem fordítva történt. 

A bíróságon Hibbs mellett megjelent a szintén 25 éves, rendkívül dekoratív Ruth Shmylo is, aki korábban börtönőrként dolgozott a már fent említett walse-i börtönben. Shmylo állítólagos öt hónapos afférja 2021. decembere és áprilisa között zajlott  a férfival, míg Hibbs május és július között következett a sorban. A Ruth Shmylo ellen felhozott vád kimondja:

 

Miközben köztisztviselőként, nevezetesen börtönőrként járt el, szándékosan és ésszerű ürügy vagy indoklás nélkül olyan módon hibázott, amely a tisztségviselőbe vetett közbizalommal való visszaélésnek minősült azáltal, hogy nem megfelelő magatartást tanúsított.

 

Shmylo ügyét a következő hónapban tárgyalja a bíróság, és ha úgy dönt, a börtönőrből akár fogoly is lehet.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!