KÜLFÖLD

Szerző Ripost

1 hónapja

„Kétszer kellett gyászolnom” – egy anya a kórház hibájából vesztette el a babáját

Nem vették elég komolyan a vajúdó nő fájdalmait, ezért vizsgálatok nélkül hazaküldték. Később a koraszülött kislányra sem vigyáztak kellően, ami miatt elhunyt.

Szerző Ripost

Egy elkeseredett édesanyának kétszer is meg kellett gyászolnia újszülött gyermekét, miután az orvosok hibát hibára halmoztak. Miután elkezdődtek a fájások Alisha Pegg kórházba ment, de az orvosok hazaküldték, mivel korán volt még a kiírt időpontjához. Tágulási tesztet sem végeztek el, egyszerűen vizsgálatok nélkül elutasították. 

Fotó: Pixabay

„Kétszeresére nőtt a fájdalmam és rosszul voltam, és amikor felhívtam az orvost, azt feltételezték, hogy hólyaghurutom van. Ennek ellenére bementem a kórházba, mivel nem éreztem, hogy Grace mozogna. Amikor a szülésznő megkérdezte, milyen fájdalmat érzek, az első szó, ami elhagyta a számat, az a vajúdás volt. Mivel már szültem korábban, tudtam, milyen érzés, és a magzatvizem szivárgott” – emlékezett vissza a drámai pillanatokra Alisha.

Alisha otthon koraszülöttként hozta világra a kis Grace-t. A mentősök kórházba szállították őket, ahol szétválasztották őket, Grace-t az újszülött sürgősségi osztályra vitték. Körülbelül egy órával később azt mondták az édesanyának, hogy a lánya meghalt.

„Azt mondták, hogy Grace nem élte túl, de 45 perccel később élve hozták fel hozzám. Másnap reggel azt mondták, hogy nem tudtak orvosi segítséget nyújtani neki és reggel fél hétkor meghalt. Kétszer kellett meggyászolnom a lányomat” – zokogta az édesanya.

A család a JustGiving oldalán indított adománygyűjtést, mert szeretnének a kertjükben egy emlékpadot felállítani a kis Grace emlékére. A kórház őszinte sajnálatát fejezte ki a család számára és biztosították őket arról, hogy Grace halála után sokkal komolyabban veszik majd a koraszülött eseteket - írja a The Sun. 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!