KÜLFÖLD

Szerző Gaál József

1 hónapja

Brit képviselő: a gender-ideológia egy fertőzés, ami pusztító módon károsítja a gyermekeinket

A brit közbeszédhez mérten szokatlanul éles kritikát fogalmazott meg a témában Boris Johnson párttársa.

Miriam Cates konzervatív képviselő - és az alsóház oktatási bizottságának tagja - páros lábbal szállt bele a gender-ideológiába egy oktatási törvénymódosítás miatt tartott vita során csütörtökön a brit parlamentben. A háromgyerekes politikusnő felszólalásában elmondta: a brit általános- és középiskolákat gyakorlatilag megszállták a "szélsőséges nemi ideológiát" népszerűsítő civil szervezetek, akik "a szexuális felvilágosítás nevében egy sor mélységesen helytelen, vadul pontatlan, szexuálisan egyértelmű káros anyagnak teszik ki a kiskorú gyerekeket - írja a Daily Mail online kiadása. 

Miriam Cates képviselő és Boris Johnson brit miniszterelnök

A szélsőséges szexuális anyagok bevezetése a szexuális felvilágosító órákon pusztító módon károsítja a gyermekeinket

- fogalmazott a képviselő, aki szerint az iskolákba beengedett civil szervezetek arra használják szexuális felvilágosítás néven tartott óráikat, hogy vallásos buzgalommal terjesszék a szélsőséges nemi ideológiákat a fiatalok körében. Erre a jelenségre példaként említette, hogy ma a 14 éves gyerekeknek azt tanítják a civilek, hogy a fiú-lány felosztás elavult, és az embereket ma már inkább "menstruáló és nem menstruálóra" szokás osztani, mivel fiúk is menstruálhatnak.

A radikális gender-ideológia egy társadalmi fertőzés, amelyet az internet hajt, és az iskolákban megerősítenek

- hangsúlyozta Cartes, aki azt is hozzátette, hogy a nemi szerepeket bemutató "tananyagok" elképesztő károkat okoznak a fiatal körében, például a hatásukra bizonyíthatóan növekszik a nemüket megváltoztatni akaró gyerekek száma. Ennek alátámasztására a YouGov egyik nemrégiben végzett felmérését idézte, amely szerint az elmúlt évtizedben több mint 4000 százalékkal nőtt a lányok beutalása a nemi szorongással foglalkozó klinikákra, a brit középiskolák 79 százalékában pedig van már transznemű vagy nem bináris tanuló.

NÉMETORSZÁGBAN BEVEZETHETIK A NEM MEGVÁLASZTÁSÁNAK JOGÁT

Tizennégy éves kortól mindenki szabadon megváltoztathatja majd a nemét.

Marco Buschmann szövetségi igazságügyi miniszter és Lisa Paus család-, idős-, nő- és ifjúságügyi miniszter közös berlini tájékoztatóján kiemelték: mindhárom kormánypárt - a szociáldemokraták (SPD), a Zöldek és a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) - egyetért abban, hogy a transzszexuálisok helyzetéről szóló jogszabályt fel kell váltani egy új törvénnyel.
    A koalíció szándéka szerint a számos szakértő által diszkriminatívnak és elavultnak tartott régi jogszabály helyére az úgynevezett önrendelkezési törvény kerül.
    A kormánypártok, illetve a szakminisztériumok közötti egyeztetéseken kidolgozott alapelvek szerint az új jogszabályban rendelkezni kell arról, hogy egy egyszerű anyakönyvi hivatali eljárás révén 14 éves kortól mindenki önállóan, szabadon határozhatja meg a nemét és a keresztnevét, méghozzá bármiféle orvosi vizsgálat vagy szakvélemény nélkül.
    Marco Buschmann aláhúzta, hogy statisztikailag ugyan ritka, de nagyon is "normális, hogy vannak emberek, akiknél a szexuális identitás eltér a biológiai nemtől".
    Ezeket az embereket "sok-sok évtizeden át betegként kezeltük, mintha valami nem lenne rendben velük", de ez a "patologizálás" téves megközelítés, amellyel szakítani kell, hiszen "minden ember megérdemli, hogy tisztelettel bánjanak vele" - fejtette ki az FDP-s politikus.
    Hangsúlyozta: a koalíció célja nem a társadalmi viszonyok "felforgatása", hanem az alkotmány, a német Alaptörvény azon központi ígéretének beváltása, miszerint egyenlő szabadság és egyenlő méltóság jár mindenkinek.
    Lisa Paus aláhúzta, hogy a társadalom számos ügyben előrébb tart, mint a jogalkotás. Az önrendelkezési törvénnyel egy ilyen elmaradást hoznak be, mert a jogszabály nem csupán javítja majd a transznemű emberek életét, hanem "elismeri a nemek sokszínűségét".
    A Zöldek politikusa hozzátette: gondoskodni kell arról, hogy a magánszféra védelme a nem és a keresztnév megváltoztatására is kiterjedjen, mert az új törvény nem jelenthet "kikényszerített előbújást". Ezért rendelkeznek arról is, hogy pénzbüntetéssel kell sújtani, ha bármilyen hatóság, szervezet vagy magánszemély az illető beleegyezése nélkül nyilvánosságra hozza, hogy megváltoztatta a nemét vagy a keresztnevét.
    A miniszter arról is szólt, hogy az 1980-ban bevezetett előző törvény sok szenvedést okozott, a többi között válásra vagy súlyos műtéti beavatkozásra kényszerített embereket csak azért, hogy elismertethessék nemi identitásukat.
    "Itt az ideje, hogy bocsánatot kérjünk és kárpótlást biztosítsunk ezekért az igazságtalanságokért" - mondta a német család-, idős-, nő- és ifjúságügyi miniszter.
    Az ország vezető gyermekvédelmi szervezete, a Német Gyermekvédelmi Liga (DKSB) üdvözölte a kormány kezdeményezését. Daniel Grein, a DKSB ügyvezetője a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádiónak nyilatkozva rámutatott, hogy a saját nemükkel kapcsolatos bizonytalanság "súlyos pszichológiai teher az érintett gyermekeknek és serdülőknek". Az új jogszabály viszont már a 14 éveseknek is lehetőséget biztosíthat arra, hogy szüleikkel egyeztetve az anyakönyvi hivatalban megváltoztathassák nemüket és keresztnevüket. "Ez nagy terhet venne le a fiatalok válláról" - mondta Daniel Grein.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az olajjal akarnak zsarolni az ukránok

mandiner.hu

Videón Karácsony Gergely főpolgármester hülyét csinált magából

borsonline.hu

Kiderült, ezért vonultak ki rendőrök és nyomozók a Sziget fesztiválra

ripost.hu

Mi ez már megint? Teljesen megőrül az időjárás

mandiner.hu

Poliovírust találtak a londoni szennyvízben, minden gyereket újra beoltanak

borsonline.hu

Kutyával ült a matracon, így fulladt vízbe a kétéves kislány a Balatonnál

ripost.hu

Gömbölyű mellek és brutál popsi, nem szégyenlős az érzéki üzletasszony

ripost.hu

Kitálalt Varga Irén menedzsere: Mindennek vége

ripost.hu

Aggódnak a rajongók Hódi Pameláért

ripost.hu

Gyilkos szódabikarbóna: soha ne dőlj be ennek a kerti trükknek

További cikkek

KÜLFÖLD

Megrázó felvételek érkeztek a horvátországi buszkatasztrófa helyszínéről

KÜLFÖLD

Receptet adott a győzelemre Orbán Viktor Amerikában

KÜLFÖLD

Rendőrök közé hajtott terepjárójával egy dzsihadista édesanyja Ausztriában

KÜLFÖLD

Putyin szerint egyszer már majdnem sikerült békét kötni Ukrajnával

KÜLFÖLD

Részeg ámokfutás: Őrület, mit művelt két ittas nő

KÜLFÖLD

Saját kislányát zaklatta szexuálisan a pedofil horrorapa, most elkapták

KÜLFÖLD

„Átnéztem a kapun, és két holttestet láttam” – kettős tragédia történt, két kisgyermek maradt árván

KÜLFÖLD

Most érkezett: Újraindulhat a Barátság vezeték