Létrehozva: 2021.10.20.

Törölték az „anya” szót a skót törvényekből, szerintük már a férfiak is szülhetnek

A zöld-szocialista skót kormány egy befolyásos LMBTQ-lobbiszervezetnél akart jó ponton szerezni a bizarr döntéssel.

A skót kormány a közelmúltban elrendelte az „anya” szó törlését az Egyesült Királyság tagországának törvényeiből, különösen nagy figyelmet fordítva a kismamák szülési szabadságára vonatkozó passzusokra. A korábban használt kifejezést olyan nemileg semleges szavakra változtatták, mint például a házastárs, élettárs, partner és szülő személy, mivel szerintük szülni ma már a férfiak is képesek. Mint kiderült, az elsőre értelmetlennek tűnő módosítást csak azért hajtotta végre a Nicola Sturgeon vezette kabinet, hogy jó pontokat szerezzen Nagy Britannia legbefolyásosabb LMBTQ-lobbiszervezeténél – írja a Daily Mail internetes kiadása.

Stephen Nolan, a BBC egyik leghíresebb oknyomozó újságírója egy podcast műsorban olyan dokumentumokat mutatott be a napokban, melyek egyértelműen bizonyítják, hogy Leslie Evans, a skót kormány első titkára tárgyalásokat folytatott a Stonewall nevű LMBTQ-jogokat védő civil szervezet képviselőivel. A heteken át tartó megbeszélések végül egy egyezséggel zárultak a felek között, melynek értelmében a skót kormány törölte az „anya” szót az állami törvények szövegéből, cserébe a lobbiszervezet előkelő helyezést biztosított a kabinet számára az úgynevezett Munkahelyi Egyenlőségi Index (Workplace Equality Index) listáján, melyen a brit vállalatokat és kormányzati szerveket listázzák az alapján, mennyire befogadóak az ott uralkodó munkahelyi körülmények.

Jelenleg a lista első helyén a Newcastle-i Önkormányzat található, amit a Gentoo Group lakásszövetkezet és a Cheshire-i Tűzoltóság követ. Skót részről jelenleg csak a Skót Készségfejlesztő Hivatal (Skills Development Scotland) szerepel a lista 12. helyén.

Annak ellenére, hogy a 2011 óta létező, száztagú listának semmilyen közjogi következménye sincs, a cégek és kormányzati szervek egyfajta presztízskérdést csináltak abból, hogy szerepeljenek rajta, mivel ebben az esetben lényegében lehetetlen őket transzfóbiával vagy kirekesztéssel vádolni. Furcsán hathat, de a mai világban ez egy igenis fontos szempont, ugyanis az a vállalat, melyre a társadalmi igazságosság önjelölt harcosai rásütik a kirekesztés bélyegét, rövidtávon könnyen csődbe mehet.

[caption id="" align="alignnone" width="4000"]File:Nicola Sturgeon leading the Pride parade at Glasgow Pride 2018.jpg – Wikimedia Commons Nicola Sturgeon skót miniszterelnök a glasgowi pride-felvonuláson.[/caption]

Fontos megjegyezni, hogy az információszabadságról szóló törvények alapján Nolan olyan kormányzati papírokat is nyilvánosságra hozott a műsorában, melyek alapján Nicola Sturgeon skót miniszterelnök csak és kizárólag azért vett részt a helyi Pride-felvonulásokon az elmúlt években, hogy „lenyűgözze a Stonewall bíráit”, és a skót kormány jobb helyezést kapjon a fentebb említett listán.

A műsorból ráadásul az is kiderült, hogy a skót kormány 2017 áprilisa és a múlt hónap között nem kevesebb, mint 415 ezer font (178 millió forint) támogatást nyújtott a Stonewallnak, mely arra enged következtetni, hogy a „jó cselekedetek” mellett hatalmas pénzösszegekkel is megpróbáltak jó pontokat szerezni a szervezetnél.

A nyilvánosságra hozott dokumentumokra a Stonewell annyival reagált, hogy azok egy jótékonysági szervezet elleni bigott támadásnak foghatók fel. Peter Tatchell, a jogvédő NGO egyik vezetője szerint a BBC újságírójának leleplező podcast-műsora nem mást, mint „transzfób személyek támadása egy védtelen kisebbséggel szemben.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Krausz Gábor és Mikes Anna hajnalig, kézen fogva és ölelkezve ünnepeltek - kép

origo.hu

Hatalmasra duzzadtak a TV2 szexi sztárjának ajkai - kép

borsonline.hu

Újabb magyar sztárpár válik: „Nagyon távol vagyunk már egymástól minden tekintetben”

vg.hu

Az Egyesült Államokban sem fog teljesülni az elektromos autós cél - egyszerűen nem kell az embereknek

ripost.hu

DWTS döntő: Nem fogod kitalálni, ki ölelgette Krausz Gábort a kulisszák mögött - Fotó

origo.hu

Tóth Gabi teljesen átlátszó szoknyában, fekete bugyiban mutatta meg magát - kép

travelo.hu

A Föld leghidegebb városában -64 fokot is mértek már

life.hu

Amennyi nő, annyiféle menstruáció: ekkor beszélhetünk cikluszavarról(X)

ripost.hu

Igaz a szomorú hír: kórházba került Tóth Gabi és Krausz Gábor kislánya

life.hu

A soha véget nem érő PMS - a tünetek az egyes életszakaszokban eltérőek lehetnek(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

6 ezer eurót ítélt meg a bíróság egy prostitúcióra kényszerített nőnek, kiesett bér gyanánt

KÜLFÖLD

Migránsok erőszakoltak meg egy 15 éves lányt, megúszták a börtönt

KÜLFÖLD

Kapaszkodj: Apáti Bence leleplezte Zelenszkijt – Videó

KÜLFÖLD

Budapest a fő téma a külföldi lapokban, erről ír most mindenki

KÜLFÖLD

Szívszorító döntést hozott a sorozatgyilkos lánya: „Itt az ideje, hogy mindenki kapjon egy kis békét”

KÜLFÖLD

Gyerekeket késelt halálra egy férfi New Yorkban

KÜLFÖLD

Megint bekövetkezett a tragédia: futballmeccs előtt késeltek halálra egy szurkolót

KÜLFÖLD

Nagy a baj, összedőlhet a világ egyik legnépszerűbb tornya