KOMPOST

Hihetetlen eredmények: ennek az állatfajnak a nőstényei jobban élvezik a szexet, mint a nők

A szerveik elhelyezkedése alapján feltehető, hogy a nőstény delfinek könnyebben elérik az orgazmust, mint a nők.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A kutatók rájöttek, hogy a delfinek női nemi szervei úgy helyezkednek el, hogy sokkal könnyebben képesek elérni az orgazmust, mint a nők. Az állatok klitorisza a vaginájuk bejáratánál található, így párosodás közben sokkal könnyebben ingerelhető.

A tudósok szerint a nőstény delfinek nemi szervei nagyon hasonlítanak az emberi szervekre, ez pedig arra enged következtetni, hogy orgazmust is képesek átélni. A palackorrú delfineknek nagy és jól fejlett klitoriszuk van. A kutatás szerint a szövetek képesek megduzzadni is, például stimuláció hatására, ráadásul rengeteg érzőideg van bennük, csakúgy mint az emberi csiklóban.

Korábbi tanulmányok már bizonyították, hogy a szexuális játékok fontosak a delfinek szociális kapcsolatainak kialakításában. Sőt az is kiderült, hogy akkor is szexelnek egymással, amikor nincs párzási időszak.

A tanulmány egyik vezetője, az amerikai Mount Holyoke Főiskola kutatója, Dr. Dara Orbach elmondta, hogy az emberek és a bonobók is szexelnek a párzási időszakon kívül, ezeknek a fajoknak a női tagjaik is élvezik a szexet, sőt orgazmusra is képesek.

A delfinek klitoriszát még tovább vizsgálják, hogy kiderüljön milyen előnyökkel jár a faj számára a szerv - írja a Mirror.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?