KOMPOST

Rejtélyes, fénylő objektumot fedezett fel a Holdon egy magyar kutató

Egy önjelölt magyar ufókutató küldött levelet a napiufo.hu-nak, amelyben különös, fénylő objektumra hívta fel figyelmüket a Hold egyik eldugott kráterében...
címkék:
  • Szerző: M. Elek

Leslie T. levele landolt az ufóvadászok postaládájában, amelyben meg szerette volna osztani velük felfedezését. Õ a Hold északi pólusa környékén a Lovelace kráterben vett észre valami olyasmit, ami nem hagyta nyugodni. Még 2014-ben fedezte fel a különösen fényes objektumot, de állítása szerint eddig senki nem tudott hitelt érdemlően magyarázatot adni rá.

"Szerintetek mi lehet ez? Úgy tűnik, saját, irányított fénnyel rendelkezik."

Első pillantásra valóban úgy tűnik, mintha egy árnyékban lévő kiemelkedésből, reflektorszerűen erős fénysugár törne elő, bevilágítva a domb előtti részt is. Ez akár lehetne egy rejtett bázis is a Holdon, de ha jobban megnézzük a fény-árnyék viszonyokat, az ellenkező eset áll fenn. Az árnyékot éppenhogy a fénylő tárgy veti a domboldalra. Vagyis egy nagyjából 20 m magas, 5 méter széles magasságú, toronyszerű tárgy fémes csillogással ragyog a nap fényében. A legtöbb közeli kráter csúcsfényét is túlragyogja.

A műholdas felvételt alaposabban megvizsgálva, közel, s távol nem látni hasonló struktúrát, (a legtöbb objektum  legömbölyödött peremű), vagyis valami egyedivel lehet dolgunk. Esetleg egy mesterséges, fémes felszínű űrjármű landolt a hatalmas kráter, viszonylag síknak mondható alján. A nap fénye pedig azért ragyog jobban rajta, mert igencsak kiemelkedik a felszínből.

Hogy mi lehet a rejtélyes objektum, a napiufo.hu bővebb cikkéből kiderül! (Katt ide!)

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?