KOMPOST

Molesztálta az igazgató a tinilányt, de a legrosszabb rémálom ezután jött

Felfoghatatlan, amit a lánnyal mûveltek. Kórházba vitték, de ott már nem tudták megmenteni az életét.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Egy 18 éves bangladesi lány, Nusrat Jahan Rafi március 27-én jelentette a rendőrségen, hogy zaklatta a faluja iskolájának igazgatója.

A kihallgatást vezető rendőr felvette a vallomást, de közben olyanokat mondott a zokogó lánynak, hogy ami vele történt, az nem nagy dolog.  Az igazgatót ezután őrizetbe vették, a lány és a családja pedig elkezdett halálos fenyegetéseket kapni. Az iskola fiú diákjai tüntetést szerveztek az igazgató mellett, amelyen helyi politikusok is részt vettek.

Április 6-án pedig ismeretlenek felcsalták Rafit az egyik iskolaépület tetejére, ahol azt követelték tőle, vonja vissza a vallomását. Amikor ezt megtagadta, leöntötték kerozinnal, és felgyújtották - írja a BuzzFeed.

A támadók legalább négyen voltak, burkával takarták el magukat, és elmenekültek a helyszínről. Rafi egész testét lángok borították, miközben segítségért kiabálva rohant le a tetőről.

A lány kórházba került, a bőrfelülete 80 százaléka égett meg. Négy nappal később belehalt a sérüléseibe.

A lány temetésére több ezren mentek el, és országszerte tüntetéseken követelték a felelősök megbüntetését. A temetés utáni napon Banglades miniszterelnöke kijelentette: a bűnösöket példásan kell megbüntetni, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő. 

A rendőrség hétfőig 14 embert vett őrizetbe az esettel kapcsolatban, illetve közölte, hogy Rafi támadói az iskola diákjai voltak, köztük egy lány. A rendőrség a saját eljárását is vizsgálatnak veti alá.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?