KOMPOST

Magyar pár nyerte el a világ leghülyébb fesztiválbalesete címet

Az idei fesztiválszezonnak ugyan még nincs teljesen vége, de úgy tûnik, komolyabb baleset nélkül sikerül levezényelni a nyári bulis heteket. Nem volt ez mindig így!
  • Szerző: Buster

Ha valaki húsz éve foglalkozik elsősegélynyújtással a különféle hazai fesztiválokon, az bizony sokat látott és sokat tapasztalt. Kupsza Péter a legnagyobb zenei fesztiválok egészségügyi kontingensének operatív vezetője a %%-nak mesélte el azt az emlékezetes esetet, amikor egy szerelmespár romantikusra tervezett estéje ért véget egy kórház égési osztályán.

"Sok emlékezetes esetet tudnék felsorolni abból a húsz évből, melyet eltöltöttem egészségügyisként a fesztiválokon, de ha ki kellene választanom egyet, akkor azonnal beugrik a legszürreálisabb mind közül"

- kezdte a szakember.

"Az évet már nem tudom pontosan meghatározni, de az biztos, hogy a Hegyalja Fesztiválon esett meg az a hihetetlen eseménysor, amire a sérültek, jómagam és persze az összes szemtanú emlékezni fog életünk végéig.

Egy srác, a bulis napok hatására romantikus hangulatba került, és úgy érezte, ezt ki kell mutatnia barátnője felé is.

Azzal kezdte, hogy a sátorban meggyújtott egy rakat teamécsest, majd egy gázégőn főzni kezdte szerelme kedvenc teáját. Szépen alakultak a dolgok, adtak a romantikának, csak éppen azzal nem számoltak, hogy a gáz szép lassan megtelíti a sátrat. Végül a gyertyák lángja belobbantotta a teret, és egy hatalmas robbanás kíséretében gyakorlatilag elsöpörte a sátrat"

- mesélte ma már nevetve Kupsza Péter, aki persze az adott pillanatban nem szórakozott olyan jól.
"Viccesen hangzik a dolog, és ma már az is, de csak azért, mert a fiatalok egész szépen megúszták a forró hangulatúra sikeredett romantikus összebújást. Amikor odaértünk a helyszínre, csak a körben elszenesedett fű jelezte, hogy korábban ott egy sátor állt. A srác és a lány, halálra vártan ültek a kör közepén, és egy szál szőr nem sok, annyi sem maradt rajtuk. A cuccok és maga a sátor szanaszét hevert a környéken. Komoly bajuk az ijedségen túl nem lett, de így is be kellett vinni őket az égési osztályra"

- emlékezett vissza az egészségügyi kontingens operatív vezetője.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?