KOMPOST

Leleplező széria: ezeket a történeteket eddig nem tudtuk a Titanicról

A luxushajó utasainak történetét egy új televíziós sorozatban mutatják be, ahol eddig nem ismert tényekre is fény derül.
  • Szerző: Ripost

A Titanic 1912. április 15-én süllyedt el, a Southamptonból New Yorkba tartó úton. A hajókatasztróra azóta is az egyik legnagyobb tragédia az emberiség történetében, hiszen 1517 ember vesztette életét a szörnyű éjszakán. Egy új tévéműsor, a Titanic – Stories from the Deep, azaz Titanic – Történetek a mélyből olyan archívumokat vett elő, amelyek az utasok eddig ismeretlen történeteibe avatnak be. A műsort az Egyesült Királyságban kedden kezdik sugározni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Wikipédia

A sorozatban a roncsból kimentett tárgyakat, például leveleket, könyveket, képeslapokat és ruhákat mutatnak be, amelyek mindegyike mögött kísérteties történetek állnak. Az első részekben a Mirror archívumában merülnek el a készítők, akik egy sor valós történetet mesélnek el a fedélzeten tartózkodókról, akik közül nem mind élték túl a végzetes utat.

Sőt a sosem hallott részletek mellett az is kiderült, hogy a jegyek ma mennyibe kerülnének a Titanicra: a drágábbakért akár 100 ezer fontot (átszámítva több mint 35,7 millió forintot) is elkérnének!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?