KOMPOST

Horror: kegyetlen bosszút állt az angolna, miután megette a gém

Egy természetfotós kapta lencsevégre a ritka természeti jelenséget.
  • Szerző: Ripost

Egy angolna újjáalkotta az Alien ikonikus jelenetét, amiben a xenomorf előtört egy ember mellkasából. A hal ugyanis felkúszott a gém gyomrából és egyenesen a torkán keresztül szabadult ki.

Ezt a hihetetlen pillanatot egy amatőr fotós, Sam Davis kapta lencsevégre az Egyesült Államokban, Marylandben egy természetvédelmi területen.

A természetjáró szemtanúja volt, ahogy a gém elkapja és felzabálja az angolnát, majd repülni kezd. De aztán hirtelen az angolna kitört a madár torkából, és a levegőben lebegve próbált teljesen kiszabadulni.

Az eset nem egészen egyedülálló, ugyanis, ha elevenen megeszik a kígyókat és az angolnákat, akkor azok horrorisztikus menekülést hajthatnak végre. Hegyes farokcsúcsukkal, amelyet ásáshoz szoktak használni, átszakíthatják a gyomorfalat, hogy elkerüljék az emésztést – írja a Daily Mail.

„A menedékházba mentem rókákat és sasokat fényképezni, és bármi mást, ami érdekes lehet. Két sas figyelt fel a gém szorult helyzetére és követni kezdték. Feltételezem. Kezdetben egyébként azt hittem az angolna vagy kígyó nyakon harapta a gémet” – emlékezett vissza a fotós.

„Volt egy róka is, aki megérezte a bajba jutott állatot. Ő is követte a gémet. Ilyen képeket még nem láttam ezelőtt. Meglepődtem, hogy a gém képes volt tovább repülni” – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?