KOMPOST

Egy volt Playboy-modell lehet Horvátország új elnöke!

A horvát elnökválasztási kampány nem várt fordulatot vett, miután a szőke bombázó bejelentette az indulását.

Dél-nyugati szomszédunknál januárban tartanak közvetlen elnökválasztást. Az egyik legmagasabb horvát közjogi méltóság pozíciójáért eddig úgy tűnt, hogy összesen hárman szállnak ringbe (Kolinda Grabar-Kitarovic jelenlegi elnök, Zoran Milanovic volt kormányfő, a Szociáldemokrata Párt (SDP) jelöltje és Miroslav Skoro független jelölt). Nemrég azonban négyre bővült a horvát elnökjelölt-aspiránsok száma, miután Ava Karabatic korábbi Playboy-modell és valóságshow-szereplő is bejelentette, hogy megméretteti magát a voksoláson – írja a helyi sajtó.

Karabatic egyébként nem először próbálkozik politikai karrierrel, a nagy mellű modell korábban aktivistaként kiabálta tele őrült ötleteivel a horvát nyilvánosságot. Többek között kampányolt már a prostitúció legalizálásáért, mert így szerette volna szexmunkások biztonságos munkakörülményit megteremteni, valamint horvát költségvetésbe is több adót várna a legrégebbi szakma liberalizálásával.

A 31 éves modell az Instagram-oldalán jelentette be az indulását. A szőke bombázó pár bikinis fotó kíséretében osztotta meg a nagyvilággal programjának fő pontjait. A posztok szerint megállítaná a fiatalok elvándorlását, a népességfogyást, drogliberalizációt kezdeményezne és korlátozná az abortuszt.

És ezeket olvastad már?