KOMPOST

Közel a világvége: rémisztő figyelmeztetést adtak ki a tudósok

Kiderült, mi vethet véget az emberiségnek.
  • Szerző: Ripost

Bár számos tudós éppen azon dolgozik, hogy meghódítsuk a világegyetemet és fel tudjuk venni a kapcsolatot a földönkívüliekkel, számos csillagász és fizikus éppen azért harcol, hogy ezt ne tegyük. Szerintük ugyanis ez az emberiség végét jelentené.

A Washington Postban megjelent írásban Mark Buchanan fizikus ismertetett számos olyan felvételt, amelyet az amerikai légierő rögzített azonosítatlan repülő tárgyakról. Állítólag a Pentagon is keresi a lehetőséget, hogy kommunikálni tudjon ezekkel a földönkívüli létformákkal. A tudós szerint azonban szerencsénk van, hogy eddig ez nem sikerült.

„A földönkívüliekkel való kommunikáció vagy ennek csak a megkísérlése nagyon veszélyes lehet ránk nézve” – véli Buchanan.

A fizikus szerint ez olyan lenne, mint amikor Kolumbusz Kristóf felfedezte Amerikát: előidézte az őslakosság kihalását. Úgy véli, a ma ismert emberi kultúra és létforma nagyon sebezhető egy fejlettebb technikával szemben.

Galaktikánk fiatal kora miatt Buchanan úgy véli, primitívebbek lehetünk a nálunk millió évvel idősebb galaxisok lakóihoz képest.

Douglas Vakoch amerikai asztrobiológus azonban nemcsak, hogy hisz a földönkívüliek létezésében, de tevékenyen részt vesz a felkutatásukban is. Szerinte ugyanis a fejlettebb technika csak előnyére válna az emberiségnek.

„Ha nem lépünk kapcsolatba a földönkívüli szomszédainkkal, azt kockáztatjuk, hogy elveszítjük az esélyt a fejlődésre. Segíthetnének minket a civilizációnk fennmaradásában” – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?