KOMPOST

Hihetetlen: ezt tanácsolja az orvos a karanténban élőknek

Nem csak az idő elütésére jó az önkielégítés, egészségügyi hatása is van.
  • Szerző: Ripost

Sokan vállalnak önkéntes karantént a világon, hogy lelassítsák vagy megfékezzék a koronavírus-járványt. Az otthonlét unalmas is lehet, de persze van kellemes módja az unalomelűzésnek...

Képünk csak illusztráció.
Fotó: pixabay.com

A maszturbáció nem csak élvezetes, de jótékony egészségügyi hatásai is vannak – hívta fel a figyelmet egy orvos. Mint mondta, az orgazmus hatására endorfin szabadul fel, amit boldogsághormonnak is hívnak. Ezen felül azonban az immunrendszert is erősíti.

„Nem feltétlenül véd meg a Covid-19 vírus ellen, de ha erős az immunrendszerünk, nagyobb esélyünk van, hogy elkerüljük a fertőzést. A maszturbálás pedig erősíti a szervezet természetes védekező mechanizmusát” – magyarázta Dr. Jennifer Landam, aki éppen ezért azt tanácsolta, minél többször okozzunk örömet magunknak (vagy társunknak) a karantén alatt.

Az elméletet az esseni egyetem kutatócsoportja is igazolta. Önkéntesek segítségével a fehérvérsejt-számot vizsgálták meg orgazmus előtt és után. Mint kiderült, az örömszerzés után jelentősen növekedett a fehérvérsejtek száma, amely felveszi a harcot a fertőzésekkel.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?