KOMPOST

Káosz istenéről elnevezett, hatalmas aszteroida száguld felénk – figyelmeztet a NASA

Aphophis becsapodásának ereje több száz TNT felrobbanásával lesz egyenlő.
  • Szerző: Ripost

A káosz egyiptomi istenéről, Apophisról elnevezett aszteroida egyre gyorsabban száguld a Föld felé. A Hawaii Egyetem csillagászai fedezték fel, hogy a hatalmas méretű aszteroida egyre gyorsabb sebességre kapcsolva közelíti meg bolygónkat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tudósok számításai szerint Apophis több mint 304 méter széles. Becsapódása pedig egyenértékű lenne 880 millió tonna TNT felrobbanásának az erejével. A meteort egyébként még 2004 júniusában fedezték fel a csillagászok az arizonai Kitt Peak Nemzeti Obszervatóriumban és azóta is nyomon követik mozgását.

Az év elején észlelték ismét Aphophist a Subaru teleszkóppal, és megállapították, hogy folyamatosan gyorsul. Ez a nap körüli keringése miatt következett be, mivel a hőtől újabb energiákra tesz szert és még nagyobb tolóerővel folytatja útjátírja a Daily Mail.

Ez az égitest egyébként a NASA Sentry Risk listájának harmadik helyén áll, mint az egyik legveszélyesebb fenyegetés a Földre. Azonban megnyugtató hír, hogy a becslések szerint 105 ezerből egy az esély arra, hogy becsapódjon a Földbe. Sőt Apophis érkezése 48 év múlva várható csak.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?