KOMPOST

Gyomorforgató: saját mumifikálódott lábujjából készített koktélt ivott egy férfi

Ez egy régi hagyomány, ám arra még nem volt példa, hogy valaki a saját lábujjából készített koktélt igyon.
  • Szerző: Ripost

Nick Griffiths, egy extrém hosszúságú, 480 kilométeres maratonon vett részt Yukonban, mikor lefagyott három lábujja, amiket le kellett amputálni. Még a kórházban lábadozott, mikor egy nővér mutatott neki egy videót a Sourtoe Cocktail kihívásról, a yukoni Dawson City Downtown Hotelének hagyományáról.

Az 1973 óta létező kihívás lényegében whiskey lehúzásáról szól, csak a pohárban ott van még egy lábujj is. Akkor sikeres, ha az ujj hozzáér az megivó szájához, de meginni nem szabad.

Griffiths a lábujjait felajánlotta a hotelnek, miután megtudta, hogy hiányban szenvednek; az emberek vagy ellopják, vagy lenyelik véletlenül. Egy ilyen hibáért a hotel 2500 dollárt, azaz 750 ezer forintot számláz ki.

Hat hétbe telik, míg kősóval mumifikálják az ujjakat, és használatra készen áll. Kedden pedig Griffiths volt az első, aki a saját lábujjával készített koktélból kortyolt.

„Nem volt olyan rossz, mint gondolnád. Inkább hasonlít egy jégdarabnak, mint bármi másnak. Bár ugyanúgy néz ki a lábujjam, mint mikor utoljára láttam” – mondta a férfi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?