BIZARR

Vérfagyasztó, hol bukkant fel újra a bikinis gyilkos

Hátborzongató kegyetlenséggel ölte meg áldozatait, és mindehhez gyönyörű barátnője is asszisztált. A kegyetlen férfiról évtizedek óta nem hallottunk; de most újra megjelent...
  • Szerző:

Minisorozatot készít a BBC a bikinis gyilkosként ismert Charles Sobhrajról. A könyörtelen férfi a ’70-es években legalább egy tucat embert drogozott be és végzett ki különös kegyetlenséggel. Akkoriban csak kígyóként emlegették, hiszen hosszú éveken át kisiklott a hatóságok karmai közül, és mesterien tévesztette meg az áldozatait. Különösen hátborzongató volt, hogy gyönyörű párja, Marie-Andrée Leclerc mindenben támogatta őt – annak ellenére, hogy teljes részletességgel tisztában volt a gyilkosságokkal. Sőt, volt olyan eset, amikor ő adta be a drogot a gyanútlan áldozatoknak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay.com

Az Thaiföldön garázdálkodó gyilkos többnyire abból tartotta fenn magát, hogy üzletembernek vagy drogdílernek adta ki magát, és kifejezetten a Nyugatról érkezett turistákra specializálódott. Segítőjével olyan helyzeteket teremtett, amikről az áldozat azt hitte, komoly bajba került egy idegen országban; és mindent elkövetett volna, hogy elkerülje a büntetést. Shobraj volt, hogy szállást ajánlott fel a „bajba került” turistáknak, ahol aztán bedrogozta, kirabolta, majd megölte őket. Későbbi bűntársát, Marie-t 1975-ben ismerte meg, és a nő olyan halálosan szerelmes lett belé, hogy mindenben benne volt, amire a férfi kérte.

Fotó: AFP

Első közös áldozatuk egy 21 éves Seattle-i nő volt, akinek holttestét a tengerparton találták meg – halála után egy virágos bikinibe öltöztetve. Marie sokáig élt vissza a nő irataival, és rengeteg pénzt csalt ki az ő bőrébe bújva a gyanútlan turistákból. Ezután nem volt megállás: a kegyetlen pár Thaiföldön legalább egy tucat turistát meggyilkolt.

Nem sokáig folytathatták az ámokfutást, 1976-ban már kattant is a bilincs a kezükön; amikor egy 60 fős francia diáktársaságot akartak bedrogozni, a társaság fele túl hamar lett rosszul, így akik még maguknál voltak, hívták a rendőrséget. A gyilkosságokat ekkor még nem bizonyították rájuk, de a férfi így is 12 évet kapott. Az emberölésekért később, 1997-ben felelt; 20 év börtönre ítélték. A férfi Nepál egy börtönében ül, és jelenleg 76 éves. Marie-ra két gyilkosságot tudtak rábizonyítani, és pár év büntetés után azzal a feltétellel engedték ki, hogy Indiában marad. 1984-ben halt meg rákos megbetegedésben. A sorozatban nőt játszó színésznő, Jena Coleman úgy nyilatkozott, hogy kifejezetten nehéz volt a kegyetlen barátnő bőrébe bújnia…

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?