BIZARR

Szellemalma nőtt a férfi kertjében a furcsa tél kellős közepén

Félelmetes és lenyűgöző látvány fogadta a férfit, amikor reggel kilépett a házból. A különleges termés rendkívül ritka, de van rá magyarázat, hogyan jelent meg az ágakon...
címkék:
  • Szerző:

A hideg és az ónos eső fantasztikus dolgot művelt az almafákkal: reggelre úgy festett, mintha üvegből készült gyümölcsök lógnának az ágakon. Amikor a tulaj, a Michigan-ben élő Andrew Sietsema közelebb ment, alig hitt a szemének!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

Az üreges szellemalmák az utolsó részletig úgy néztek ki, mint a valódi gyümölcsök. Rendesen szárral a fához nőve lógtak lefelé, kínálgatták magukat, hogy valaki szedje le őket. Döbbenetes, de ezek a szellemalmák egytől egyig jégből voltak, formájuk pedig tökéletesen olyan volt, mint az igazi gyümölcsé. Nem csoda, hogy Andrew azonnal fényképezőgépet ragadott, hogy megörökítse a látványt.

A férfi hamar rájött, hogyan alakulhattak ki a szellemalmák. Az ónos eső ráfagyott a gyümölcsökre, amik a jégpáncél alatt a hidegtől és az állástól megzuhantak, pépessé váltak. Ahogy engedett fel az idő, a rothadásnak indult almapép egyszerűen kifolyt jéggömbök alján.

A férfi azt mondta, hogy sok jégalmából azért folyhatott ki a pépessé változott gyümölcs, mert a savakat és ásványi anyagokat tartalmazó almapép fagyáspontja alacsonyabb, mint a vízé.

Andrew később feltöltötte a fényképeket az internetre, amiket több százezren osztottak meg. Nem csoda: a különleges jelenség mindenkit lenyűgözött.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?