BIZARR

Sokkoló, a Superman képregényben megjósolták a 9/11-es terrortámadást

Ma van a 2001. szeptember 11-iki terrortámadás évfordulója, ezért sokan megemlékeznek a történtekről.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A Superman képregény megjósolta a 9/11-es katasztrófát. A képregényt egy nappal azután adták ki, hogy a World Trade Centert terrortámadás érte. A merényletet az Al-Kaida követte el 2001-ben, a tragédia pedig mély nyomot hagyott az amerikai kultúrán, sőt, az azt megelőző eseményeket is a terrortámadás fényében kezdték értékelni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A popkultúrában a terrortámadás előtti hónapokban ráadásul nagyon hasonló eseményeket mutattak be, mint amilyen a felhőkarcolókkal történt.

Az egyik legnyilvánvalóbb ilyen egybeesés a Superman kalandjai 596. számában volt, amelyet 2001. szeptember 12-én adtak ki. A képregény persze néhány hónappal korábban készült, de a számban Metropolis városát űrlények támadják meg, a város pedig kísértetiesen hasonlít New Yorkra.

A képregényben az egyik felhőkarcolót támadják meg, amely Superman ellenségének, Lex Luthornak a tulajdona. A képregényben ráadásul ikertornyok láthatók, ráadásul a történet egy idő után Metropolisból New Yorkba tevődik át.

A rajzokon a becsapódás nem pont ugyanott van, mint a valóságban történt, de a hasonlóság így is sokkoló – írja a Daily Star.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?