BIZARR

Óriási fordulat az eltűnt maláj gép ügyében: életben lehetnek a gépeltérítők

Egy szakértő állítja: hárman vehették át az uralmat a gép felett, és ők még mindig életben lehetnek.
  • Szerző: Ripost

Egy szakértő szerint az a három férfi, aki átvette az irányítást az MH370-es gép felett, még öt évvel a tragédia után is életben lehet.

A repülési szakember, Jeff Wise állítja, az oroszok rendelték meg a maláj gép eltérítését még 2014. március 8-án. Az a vizsgálatokból már kiderült, hogy valaki megrongálta a gép úgynevezett Satellite Data Unit egységét, amely a repülők hollétét mutatja, ezzel is megnehezítve a kutatómunkát.

Wise úgy gondolja, legalább három ember kellett ahhoz, hogy átvegyék a hatalmat a gép felett.

"Az, hogy 18.25-kor újraindították az SDU rendszert, sok mindent elárul. Nehéz lenne erre ártatlan magyarázatot adni. Ahogy azt is nehéz megmagyarázni, a keresést végző hatóságok miért nem hozták nyilvánosságra a kutatási eredményeket. Az mindenesetre biztos, hogy nagyon hozzáértő személyek vették át az irányítást, akik el akarták tüntetni a gépet. És ez sikerült is nekik" - mondta Wise.

Az újságíróként dolgozó férfi szerint a keresőcsapatok óriási hibákat ejtettek. Az egyik legnagyobb Wise szerint éppen az, hogy nem tudják megmondani, mire is alapozzák a kutatást, miért ott keresték a roncsokat, ahol, és hogy nem tudják megmagyarázni, hogyan indulhatott újra a gép SDU-rendszere.

Wise elmélete szerint meghamisították az SDU koordinátáit, és miközben mindenki azt hitte, a maláj gép dél felé haladt, valójában északra tartottak. Úgy gondolja, a gépet Kazahsztánban tették le a gépeltérítők, akik még ma is élhetnek. Bár azt valószínűsíti, hogy a gép többi utasa valóban meghalt.

Arra azonban nem tud magyarázatot adni, hogyan találták meg a gép egy-egy roncsdarabját az Indiai-óceánban, ha egyszer Kazahsztánban szállt le a gép - írta a Daily Star.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?