BIZARR

Most már bizonyított: eddig vagyunk még tudatunknál a halálunk után is

Az agyunk nem áll le egyből azután, hogy a szívünk már nem dobog tovább.
  • Szerző: Ripost

Az agyunk a tudatánál marad azután is, hogy meghaltunk egy új tanulmány szerint. Ez azt jelenti, hogy tisztában kell lennünk azzal: meghaltunk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció.
Fotó: Pixabay

A kutatók eredményei azt a lehetőséget is felvillantják, hogy létezik a halál utáni élet. Úgy tűnik, hogy néhány percig biztosan, hiszen az agy még percekig működik azután is, hogy a szív megállt.

New York-i tudósok fedezték fel, hogy az agy a szívleállás után is működhet, méghozzá az a része marad működőképes, amely az öntudatért felel.

Dr. Sam Parnia, a New York-i Egyetem Langone Orvosi Központjának igazgatója és újraélesztés kutatója azt állította, hogy az agysejteknek akár napokra is szükségük lehet ahhoz, hogy elhaljanak. „A sejtek nem változnak azonnal élőről halottra. Valójában a sejtek sokkal ellenállóbak a szívmegállással – halállal – szemben, mint eddig hittük” – fogalmazott.

A kutatás során négy olyan pácienst vizsgáltak, akiket lekapcsoltak a lélegeztető-gépről. Három esetben az agyi funkcióik is leálltak a szívükkel egyidőben, egy betegnek azonban olyan agyhullámokat produkált a teste, amelyeket alvás közben szokott – írja a Daily Star.

És ezeket olvastad már?