kulcsár edina
Sokan eszméletlenül gusztustalannak tartják, mások pedig felháborodnak az összetevőin. Az biztos, hogy hírnevet szerzett a készítőjének, és meglepő módon jócskán akadnak azért, akik elnyalják...
Bizarr és gusztustalan fagyirecepttel lett az internet sztárja az Ecuador-i fagylaltárusnő: Maria, aki mindig is szeretett új ízekkel kísérletezni, most tengerimalac-ízű fagyival állt elő…
A meghökkentő csemege mindössze egy dollárba kerül, és a helyiek egy kicsit sincsenek kiakadva rajta. Ugyanis náluk a tengerimalac nem kiskedvenc, hanem étel: Kolumbiában, Peruban és Bolíviában is a családi asztalra kerülhet, Ecuadorban pedig egy kevés sóval, mogyorószósszal és burgonyával tálalják a sült rágcsálót.
De fagyit készíteni senkinek nem jutott még eszébe belőle. Maria a sült tengerimalac húsból pástétomot készít, amihez tejet és tejszínt ad, majd a keveréket lefagyasztja, és az állaga tökéletesen olyan lesz, mint a sima fagylalté. Az asszonyt eleinte még a saját családja is bolondnak tartotta az ötlet miatt, a vásárlók azonban annyira megszerették a tengerimalac fagyit, hogy most már ez a fő terméke a családi vállalkozásuknak. Maria azonban nem akar itt megállni: tervezi, hogy készít rák- csirke- és disznósült ízű fagyit is…