BIZARR

Boldog alkalmazottat keresett álláshirdetésében a fodrász, durva, ami eztán történt

Először azt hitte, egy bizarr tréfa áldozata lett, amikor kiderült, hogy diszkrimináció miatt megbüntetik. Aztán kiderült, hogy nagyon is komoly a helyzet, és súlyos bűnt követett el, amikor feladta az álláshirdetését.
  • Szerző:

Történt, hogy egy brit fodrászszalon vezetője szeretett volna részmunkaidős kollégát felvenni, ezért feladott egy hirdetést egy helyi portálon. Mivel ő maga egy nyitott, pozitív személyiség, és a szalonja is kedves, vidám hely, ezért az álláshirdetésbe beleírta, hogy kizárólag boldog és barátságos jelentkezőket vár. Aztán, amit ez után kapott, az nem csupán őt, de a közvéleményt is sokkolta...

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay (Képünk illusztráció!)

A Gloucestershire-i férfi-női fodrászat tulajdonosa szeptember elején adta fel a hirdetést, másodikán pedig telefonon keresték a helyi állásportáltól, hogy ezzel a szöveggel nem teheti ki az állásajánlatot, mert erősen diszkriminatív. Alison Birch elsőre nem is értette, mi lehet a probléma, hiszen mi sem áll tőle távolabb, mint bármiféle megkülönbözetés; majd a vonal másik végén lévő férfi közölte vele, hogy a „boldog” szó miatt sokan kellemetlenül érezhetik magukat. Hiszen aki egyébként nem tartja magát egy vidám személyiségnek, annak sértő lehet a kifejezés egy álláshirdetésben, ráadásul ezzel ki is zárja a szalon a jelentkezők közül.

What a pair of smart ladies, we decided with the present conditions it would be easier for us to wear a uniform, think...

Posted by AJ's Unisex Hair Salon on Tuesday, 7 July 2020

Alison először köpni-nyelni nem tudott, majd arra jutott, hogy minden bizonnyal az egész világ kezd megőrülni. „Mi lehet még diszkrimináció?” – tette fel a kérdést, amikor Facebook oldalára kiírta az estet. „Mostantól nem lehet például okos, vagy tapasztalt kollégákat keresni?” Ahogyan a szalon vezetője, úgy az internet népe is elsőre azt hitte, hogy egy viccről van szó, hiszen ilyen a világon nincsen. Mivel az állásportálnak Alison azt mondta, nem akarja kivenni a hirdetésből a diszkriminatív szót, így az ügynökség eltávolította a hirdetését az oldalról. Mindenesetre a szalon oldalán bocsánatot kért, ha bárkit is megsértett a „boldog” jelzővel, és hozzátette, nem állt szándékában senkit diszkriminálni.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?