BIZARR

Beleborzongott a gazda: iszonyat, mi rajzolódott ki a bozóttűz füstjében

Az ausztráliai bozóttűz hatalmas károkat okoz, és most úgy tűnik, hogy már túlvilági lényeg is feltűnnek benne.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Ördögalak jelent meg az ausztráliai bozóttűz füstjében. Ezt egy helyi gazda vette észre, aki órák óta küzdött a tűzzel.

Craig Calvert és édesapja tehenészete is azon területek közé tartozik az ausztráliai Victoriában, amelyet veszélyeztet a hónapok óta tomboló bozóttűz. A tejtermelők néhány napja 13 órán át dolgoztak azon, hogy a tehenészetet fenyegető tűzvésztől ne kapjon lángra az egész birtok. Végül sikerült annyira megfékezni a tüzet, hogy elkerülte a házat, ám ekkor Calvert rémisztő dolgot vett észre a látóhatáron: ördögalakhoz hasonló arcot vélt kirajzolódni a tűzben.

A férfi gyorsan le is fotózta a látványt, hogy megbizonyosodjon róla, nem csak a képzelete játszik vele, amelyet aztán közzé is tett:

Calvert a tévében is nyilatkozott, felszólította a miniszterelnököt, hogy tegyen végre valamit, ne hagyjon több embert meghalni, és tegyen konkrét lépéseket a katasztrófa kezelése érdekében. A tejtermelő azt is elmondta, hogy ugyan most sikerült megmenteni a több generáció óta a családja tulajdonában levő farmot, de már előre rettegnek a szombat miatt, amikor az előrejelzések szerint újabb hőhullám érkezik.

Ausztráliában szeptember óta tombolnak a bozóttüzek, amelyet a tűzoltók megfeszített munkája ellenére sem sikerült eddig visszaszorítani. Eddig legalább húszan meghaltak, félmilliárd állat pusztult el és több száz ház vált a lángok martalékává.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?