BIZARR

Így néz ki a bajszos nő, aki nem akar megborotválkozni, pedig csúfolják

Sokan gondolják úgy, hogy egy bajszos nő nem lehet vonzó, és van benne valami. Ez a fiatal lány viszont mindenki véleményére fittyet hány. Úgy döntött, soha többé nem borotválkozik...
címkék:
  • Szerző:

Különleges módon hívta fel magára a figyelmet Eldina Jaganjac: úgy döntött, eldobja a borotvát, és hagyja, hogy a testszőrzete úgy nőjön, ahogy a természet akarja. A 31 éves bajszos nő úgy nyilatkozott, hogy soha életében nem érezte annyira felszabadultnak magát, mint a döntés óta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Eldina úgy döntött, élhet teljes életet mint bajszos nő. Fotó: Northfoto

A dán Eldina évtizedek óta küzd a szokásosnál erősebb testszőrzetével; más nőkkel ellentétben ugyanis neki az arcán is dús, fekete szőrzet növekszik. Ahogy teltek az évek, az oktatóként dolgozó nő megelégelte, hogy mindennap meg kell küzdenie önmagával – ezért úgy döntött, soha többé nem fog borotválkozni. A reakciók pedig igencsak vegyesek voltak.

Bár sokakat megdöbbent a külseje, már megtanulta elfogadni önmagát. Fotó: Northfoto

Lassan egy éve, hogy hagyja, hogy a szőrzete szabadon növekedjen, de még mindig meglepik idegenek reakciói összenőtt szemöldökére és vékony bajszára. Sokan gúnyolódnak azon, hogy egy bajszos nő csúnya; de Eldina megtanulta kezelni ezeket a helyzeteket, és csak azért se borotválkozik. Nem csupán a megjegyzések csapták ki nála a biztosítékot, hanem az is, hogy míg a férfiaknak alig van gondjuk a szépítkezésre, addig a legtöbb nő órákat kell töltsön a külsejével, hogy a társadalom elfogadja őket. Ezt pedig igazságtalannak tartja.

Fotó: Northfoto

Hosszú út vezetett odáig, hogy elfogadja önmagát, de azóta nincs megállás: nem csupán az arcszőrzetét hagyta meg, a lábát se hajlandó borotválni. Bár szokott kapni megvető pillantásokat az utcán, úgy érzi, megérte eldobni a borotvát. Hiszen azóta, hogy nem kell mindennap a szőrzetének eltávolításával foglalkoznia, több ideje marad a céljaira, azokra a dolgokra, amiket szeret. Nem csupán az idő miatt érte meg: mióta elfogadta magát, kevésbé szorong azon, hogy mások vajon elfogadják-e a külsejét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Eldina Jaganjac (@eldina_jaganjac) által megosztott bejegyzés

Másik előnye a bajszos létnek, nyilatkozta a Metro magazinnak, hogy kapásból az első randin ki tudja szűrni, vajon milyen férfival van dolga. Hiszen azok, akik meghökkennek, vagy netán gúnyolódnak, szóba se jöhetnek mint partner – így nem vesztegeti az idejét több randira. Nőtársainak pedig azt üzeni, hogy bátran vállalják fel önmagukat mind testileg, mind lelkileg.

címkék:
És ezeket olvastad már?