BIZARR

Az orvosokat is sokkolta az, amit a fejfájásra panaszkodó férfi agyában találtak

Tizenhét éven keresztül élt a fiatal férfi fejében egy féreg. Az eltávolító műtétre pedig éveket kellett várnia.
  • Szerző: Ripost

A kelet-kínai Jiangsu tartományban élő férfi elmesélte, hogy még 6 éves korában kezdődtek a panaszai. A kezei és a lábai időnként zsibbadni kezdtek, majd ezután jöttek a folytonos és elviselhetetlen fejfájások, valamint időnként hányingerrel is küzdött.

Az orvosi jelentés szerint egy öt hüvelyk (12 centiméter) hosszú, élő parazitát operáltak ki a 23 éves férfi agyából, ami már 17 éve fészkelte be oda magát. A szakértők még azt is sejtik, hogyan juthatott be a szervezetébe a galandféreg. A feltételezések szerint egy nyers vagy félig főtt egzotikus húst ehetett, mint például békát vagy kígyót – írja a Daily Mail.

A Chen vezetéknéven ismert beteg azért sem fordult korábban panaszaival orvoshoz, mert szülei már régóta küzdenek végtag nehézséggel és azt hitte ez valamilyen genetikai probléma lehet. Végül akkor folyamodott segítségért, mikor elvesztette teste jobb oldala felett az irányítást.

„A felső testem fele teljesen lezsibbadt, nem éreztem a kezem és nem tudtam megemelni sem” -nyilatkozta Chen úr.

A CT vizsgálatok után az orvosok felfedezték az agyába beférkőzött parazitát.

„Ha bármilyen féreg bejut az emberi testbe, súlyos megfertőzheti és megkárosíthatja. A parazita megeheti az agyat és károsíthatja annak működését, ami a zsibbadást kiváltotta a kezekben és lábakban” – árulta el Chen kezelő orvosa.

A legmegdöbbentőbb az esetben, hogy a parazitát még a férfi 18 éves korában észlelték, de nem tudták eltávolítani annak elhelyezkedése miatt. A műtétre végül nemrég, augusztus 25-én került sor, miután egy kevésbé kockázatos helyre vándorolt át a férfi agyában. Chen azóta megkezdhette lassú felépülését.

És ezeket olvastad már?