BIZARR

A biztonsági kamera felvette: szellemvonat gördült be az állomásra...

Szinte mindannyian megborzongunk, amikor előkerül egy-egy hihetőnek tûnő szellemvideó. De az alábbi biztonsági kamerás felvétel láttán még a legedzettebbeknek is megrándul a szája széle...
  • Szerző: Ripost

Hallottunk már halott emberek szelleméről, rejtélyesen eltűnt, majd ismét felbukkant kísértethajókról, fantom repülőkről és autókról, de szellemvonatokról csak igen kevés híradás létezik. Egy vasútállomás biztonsági kamerája viszont nemrégiben rögzített egy ilyet. A videón tisztán látszik az állomás, majd az oda begördülő vonat is. Csakhogy a jármű áttetsző. Néhány percig vesztegelt az állomáson, majd továbbhaladt. Az ügyeletes biztonsági ember alighanem frászt kapott, amikor visszanézte a felvételeket.

A hátborzongató videót ide kattintva nézheted meg!

A vonat, ami 106 utassal szívódott fel az alpesi alagútban

Annak ellenére, hogy nem igazán hallunk ilyesmiről, azért léteznek a világban szellemvonatok. A legismertebb talán az a szerelvény, amely 1911. július 14-én Rómából indult Párizsba. A járatnak összesen 106 utasa volt, (legtöbbjük a tehetősebb rétegből került ki) és néhány újságíró. A vonat elhagyta Rómát, átzakatolt fél Olaszországon, majd Lombardiában belefutott az 1 kilométer hosszú alpesi alagútba, de soha nem jött ki a másik végén. Azóta a vonatot többen látni vélték felbukkanni, nyitott ajtókkal, üres vagonokkal az éjszakában...

Abraham Lincoln halotti vonata

A másik ilyen hírhedt szerelvény, amely Abraham Lincoln elnök hamvait szállította Springfield temetőjébe 1865-ben, azóta Amerika leghírhedtebb szellemvonatának számít. Az útvonalat, amely New Yorkon keresztül vezetett, állítólag a mai napig kísérti a fekete drapériával borított gőzös. Valahányszor a szellemvonat áthalad egy állomáson, minden óra megáll. A szemtanúk soha nem látták Lincolnt a vonaton, de egy csontvázakból álló zenekart figyeltek meg a vonat egyik kocsiján.

8 év múltán a sivatagban találták meg az eltűnt vonatot

Bár ezek a históriák jó esetben is több mint száz évesek, nem kell messzire mennünk az időben, hogy friss történetre akadjunk. Állítólag hatalmas médiavisszhangot kapott, amikor egy 2006-ban elindított vonat nyomtalanul eltűnt Egyiptomban, méghozzá úgy, mintha a föld nyelte volna el. A Nyugat-Egyiptomban található el-Dakhlából indult útnak, és megérkezett az Új Völgybe. Akkor még minden rendben volt. Majd miután onnan tovább indult, senki sem hallott többé felőle... A helyi pletykák szerint a tehervonat vezetői, és maga a vonat is el voltak átkozva, és azért nem kerültek elő, mert elnyelte őket a pokol.

Csak később, 2014-ben, nyolc évnyi keresgélés és kutatás után sikerült a nyomára bukkanni a német gyártású Henschel mozdonynak: a helyi Al Masry Youm lap úgy tudta, hogy a homok betemette a járművet, de az erősebb szélmozgásoknak köszönhetően előbukkant egy homokdűnéből. A mozdonyvezetőt nem találták meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?