BIZARR

+18-as videó, sokkoló jelenetek zajlottak le a misén

Mise közben marta meg egy kígyó a lelkészt.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A kentucky-i Cody Coots rendhagyó módon tartja szertartásait: vallási ereklyék helyett kígyókat hordoz körbe-körbe. A veszélyes mutatványnak meg is lett az eredménye: a hüllő megmarta a fejénél a férfit, aki első megdöbbenése után igen sajátságosan reagálta le a helyzetet.

"Jézusom! Na, folytassuk, folytassuk! Nem aggódok egyáltalán. Ne izgulj, Isten egy gyógyító. Azt mondtam, Isten gyógyító, ámen!" - kiabálta, továbbra is az állatot lóbálva.

Persze, az idő elteltével "lelkesedése" alábbhagyott, a videón is látható, hogy Coots, akinek családja negyedik generáció óta foglalkozott hasonló lelkipásztorkodással, fokozatosan kezdi elveszteni eszméletét, és levegőért kapkod. Ezután kórházba szállították, annak ellenére, hogy azt kérte, a közeli hegyre vigyék, ahol majd az Úr dönt sorsáról. Ez mint kiderült, jó döntés volt, ugyanis nem kellett volna sok a férfi halálának beálltáig. A gyülekezet tagja, aki a sürgősségire szállította, így nyilatkozott a Metronak:

" A legtöbb ember, akit arcon marnak, öt-tíz percen belül meghal. Úgy értem, a saját apja is karon lett marva, és hét perc alatt elhunyt."

Jamie Coots 4 évvel ezelőtt egy kísértetiesen hasonló balesetben vesztette életét, miután szertartásán megharapta egy csörgőkígyó. Cody tőle örökölte meg a gyülekezet vezetését, mindössze 23 évesen.

Az egyházban, amely egyébként elég szigorú a nőkkel szemben (sminket és nadrágot sem viselhetnek), állandó a kígyók jelenléte, amit a szertartások végén a gyülekezeti tagok is megérinthetnek. Az egész alapja a következő idézet Márk evangéliumából:

"Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak."

Hogy felépülése után is folytatja-e Coots a hasonló igehirdetéseket, nem tudni, az azonban biztos, hogy át kell értékelnie életét ezután a halálközeli élmény után.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?