2 hónapja

Összefogott a magyar sportvilág Tomikáért - a legdrágább terápiára gyűjtenek pénzt a világhírű sportolók

Az egész magyar sportvilág összefogott, hogy segítsenek az SMA1-ben szenvedő Galó Tamás Dominikon. A kisfiúnak ugyanis a világ legdrágább gyógyszere, a 700 millió forintba kerülő Zolgensma génterápia az egyetlen esélye a túlélésre.

Tomika szülei már hatodik éve harcolnak minden erejükkel imádott kisfiuk súlyos betegsége ellen. A kisfiú ugyanis gerinc eredetű izomsorvadásban szenved, abban a súlyos betegségben, mely a kis Zente miatt lett ismert az egész országban, mivel a kór ellenszere a világ legdrágább gyógyszere, a Zolgensma.

Tomika szülei egy pillanatra sem adják fel a reményt - Fotó: Bánkúti Sándor

Galó Tamás Dominik már féléves kora óta küzd a komoly betegséggel. Akkor a szülőknek elmondták az orvosok: gyermekük kezelés nélkül kétéves koráig maradhat életben, az egyetlen dolog, ami segítene neki teljes életet élni, az a Zolgensma nevű génterápia. Szülei azonban nem adják fel a reményt, gyűjtést szerveztek kisfiuk számára és nagyon hisznek abban, hogy sikerül összegyűjteniük a 760 millió forintot a kezelésre, hogy Tomika kapjon egy új esélyt az életre. 

Nagyon sok embert meghatott a kisfiú története, ezért több kezdeményezés is indult annak érdekében, hogy minél hamarabb összegyűljön az összeg.

Hatalmas megtiszteltetés ért bennünket. A Magyar Olimpiai Bizottságnak köszönhetően egy fantasztikus ereklyére lehet licitálni Tomika jótékonysági licitcsoportjában. A HUNGARY piros válogatott pólót a magyar sportvilág kiemelkedő tehetségei, olimpiai bajnokai dedikálták.

 – mondta el nekünk Tomika édesanyja, Hornischer Anikó. A pólón igazi legendák egész sorának aláírása szerepel, itt megnézheti az illusztris névsort, akik - többek között - összesen 32 olimpiai aranyat nyertek Magyarországnak...

Magyarország legismertebb sportolói is aláírták a pólót: Milák Kristóf, Darnyi Tamás, Magyar Zoltán, Faragó Tamás, Martinek János és így tovább...Fotó: Bors

A kisfiúnak az izomsorvadás miatt ugyanis nem emelkedik a gégéje, így csak pépeset ehet, illetve fekve, cumisüvegből iszik. A család életének egyik napról a másikra kulcsszereplője lett a turmixgép... Többek között ezért is van nagy szüksége a jelenlegi gyógyszerénél sokkal hatékonyabb Zolgensmára a kisfiúnak, ám ez az orvosság 760 millió forint.

Pár napja Tomika nagyon megijesztett minket. A pépes főzelék mellé mindig szoktam neki valami feltétet adni. Elég kicsi a repertoár, hogy elég puha legyen ahhoz, hogy meg tudja rágni. Eddig ide tartozott a puha tojásrántotta is. Tegnap már nem ment, nagyon nem. Annyira köhögött, hogy el kellett tőle vennem. Ettől persze ő sírva fakadt, ami egy köhögő gyermek estében a lehető legrosszabb, ami történhet.

 – mesélte.

A kisfiú azóta csakis pépesített ételt kap, mivel szülei félnek a legrosszabbtól. A kisfiú kedvence ételeit is csak turmixolva kaphatja meg.

Minden nap megkérdezi, mi lesz az ebéd és van, hogy magától szól, hogy "de anya, azt nem ehetem meg, az köhögős". Nagyon nehéz ez a helyzet. És tudom, hogy nem azért sírt mert elvettem tőle a rántottát, hanem azért, mert már nem megy neki az, ami előtte még igen.

 – tette hozzá.

Tomika mindent megtesz a gyógyulása érdekében.  Fotó: Bánkúti Sándor

Mindezek ellenére Tomika továbbra is minden erejével harcol azért, hogy képes legyen teljes életet élni. Újabb és újabb kihívásokat tűz ki maga elé, amiket szép sorban teljesít is. 

– Nagyon nagy az akaratereje, a korlát mellett már nagyon szépen lépeget. Az utóbbi injekciója előtt pedig magától sikerült felülnie – részletezte Anikó.

Szülei próbálnak a kisfiúnak minél több szép emléket szerezni, hogy ezzel is motiválják Tomikát, illetve saját magukat is.

– Tartjuk benne a lelket, hogy ne fáradjon el ebben az egészben. Nekünk is jót tesz ez – árulta el.

A kisfiú már alig várja a húsvétot, hogy anyukájával tojásokat fessenek és az egész lakás ünnepi díszben pompázzon. 

Tanítunk majd neki locsolóverseket, tojásvadászat is lesz, azt tavaly is nagyon élvezte! Egy lány sem hervadhat el, mert Tomika meglocsol mindenkit!

– mondta mosolyogva Anikó.

Édesanyja szívét nagy boldogsággal tölti el, hogy locsolóverset taníthat kisfiának, azok után, hogy az elején még azt mondták, Tomika képtelen lesz a beszédre... 

Minden nap eszembe jut, hogy azt mondták, sosem fog beszélni és jót mosolygok rajta. Tomika egész nap fecseg, be nem áll a szája. 

– mesélte a büszke édesanya.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Orbán Viktor: A tűzszünet és a béke a legfontosabb, hajnalban összeült a Védelmi Tanács

origo.hu

Mentőt kellett hívni a népszerű magyar zenészéhez

magyarnemzet.hu

Új parkot találtak a hajléktalanok az éjjeli dorbézolásra Budapesten, kár, hogy a környék élhetetlen lett

ripost.hu

Ijesztő! Egy profi fotósnak sikerülhetett lencsevégre kapnia egy UFO-t - Fotó

mandiner.hu

Közelebb léptünk a világháborúhoz? Kadirov nyíltan eldicsekedett azzal, hogy kínai páncélozott Tigrisek mennek a frontra

origo.hu

Durva hír terjedt el Majkáról

travelo.hu

Videó: Váratlan látogatót találtak a villa medencéjében

ripost.hu

Putyin szerint szándékosan élezik ki az ukrán konfliktust

mindmegette.hu

Főzz bodzát az eperlekvárba, és a végeredménytől odalesz a család!(x)

life.hu

A hólyaghurut leggyakoribb okai: nem mindig a hideg a ludas(x)

ripost.hu

Szoboszlai és magyar társa ugyanahhoz a sztárcsapathoz kerülhet

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kötelező akciózás: A boltok többsége akár 20-50 százalékos kedvezményt is biztosít

INSIDER

Szörnyű hírt kaptak a frontérzékenyek: ez vár rájuk az elkövetkezendő években

INSIDER

Kisokos: itt a 10 legfontosabb tudnivaló az ország- és vármegyebérletekről

INSIDER

Ők akadályozzák Brüsszelben a pedagógusbér-emelést

INSIDER

Csökkenhetnek a várólisták: újabb kórházban végeznek térd- és csípőprotézis műtétet

INSIDER

Vizsgálatot indított a Médiatanács az Apple TV+ tartalmai miatt

INSIDER

Rendkívüli baleset: Egy felfújható labdában repült a 9 éves kisfiú a fák felett!

INSIDER

„Remélem, hogy az összes háborúpárti vezető átéli ugyanazt a fájdalmat, amit az anyák és hozzátartozók” – Ungvári katonát gyászolnak Kárpátalján