Joe Biden 5 millió dollár kenőpénzt kapott egy ukrán oligarchától!

KÜLFÖLD
2 hónapja

Kulcsár Edina olimpiai bajnok, Győzike eredeti neve Csonka József - legalábbis a mesterséges intelligencia szerint...

Tudta, hogy a Tévémaci "főszereplője" egy macska? És hogy Frakk, a macskák réme egy kandúr, aki a boszorkányok ellen küzd? Ha ezekre nem a válasz, akkor valószínűleg azt sem tudja, hogy Kulcsár Edina egy olimpiai sportlövő, Győzike eredeti neve pedig Csonka József. A ChatGPT teljesen fiktív és rendkívül szórakoztató életrajzokat és történeteket generál.

Szerző Forgács Ági

Az Open AI cég által fejlesztett, mesterséges intelligenciával ellátott csetbot, a ChatGPT forradmi új őrület, ami képes rajzolni, verset írni, programozni vagy zenét szerezni. Közel sem tökéletes azonban, ha magyar vonatkozású dolgokról kérdezik, képes teljesen fiktív, de rettenetesen szórakoztató életrajzokat és történeteket kitalálni.

ChatGPT, fiktív
Győzike fiktív neve Csonka József. Fotó: ChatGPT

Petőfi, a vértanú

Jól indul a ChatGPT életrajza Petőfi Sándorról, a végén azonban megtudhatjuk, hogy a költő „élete nagyon rövid volt, 26 évesen, 1849-ben tűnt el a világtörténelem egyik legnagyobb tragédiájában, a 13 vértanú között volt”

Ne innen tanuljon a gyerek... Fotó: ChatGPT

Majdnem, mondhatnánk. Az biztos, hogy semmiképpen se a ChatGTP-re bízza gyermeke okítását, ha jót akar.

Átírja a magyar filmek és mesék történetét

A Szílicium-völgyben fejlesztett csetbotról az is kiderült, hogy remek forgatókönyvíró is lehetne belőle, igazán kreatív gondolatai vannak. Az Üvegtigris című film a ChatGPT szerint egy üvegkristályokat gyártó cég szerencsétlen sorsú alkalmazottairól szól, akik a gyár egyik legértékesebb kristályának, az Üvegtigrisnek az ellopására készülnek. 

Kristály? Miért, mi lenne? Fapuma? Fotó: ChatGPT

A csetbot hallott már a Tévémaciról is, ami szerinte egy animációs sorozat, aminek a főszereplője egy macska, aki egy televíziós stúdióban él. 

A TV maci, ami egy macska. Fotó: ChatGPT

Frakk, a macskák réme valószínűleg nem örülne neki, hogy a ChatGPT szerint ő egy kandúr, aki boszorkányok és macskák ellen küzd, azt pedig egyenesen kikérné magának, hogy legjobb barátja Mekk, a macska... 

Frakk és Mekk egy mesében a ChatGPT világában. Fotó: ChatGPT

Az érthetetlen, hogy a kecske Mekk Elekből hogyan lesz Mekk, a macska, de az világosan látszik, hogy a mesterséges intelligencia alapú gép valamiért összekutyul információkat. A Szomszédok című teleregény fő helyszíneként egy vidéki kisvárost, Kispestet nevezi meg, az Indul a bakterház pedig egy kisvárosi börtönben játszódik és a fogvatartottak életét meséli el...

 

Bróker Marcsi a gazdasági rádió sztárja

Ambrus Attila, a Viszkis rabló a ChatGTP szerint onnan kapta nevét, hogy kalapot és sálat viselt a bankrablásokkor és rendszeresen vicces és szellemes üzeneteket hagyott a helyszínen. 

Kalap helyett sapka... Fotó: Nagy Norbert

Bróker Marcsi igazi neve Marosvári Mária Erzsébet, aki 1997-ben alapította meg a Marcsi és Társa Befektetési és Tanácsadó Kft.-t. Marcsi saját televíziós műsort is vezetett a Gazdasági Rádióban és a Magyar Televízióban – a ChatGPT szerint, vagy talán egy párhuzamos univerzumban, az embernek ugyanis néha az az érzése támad, hogy a csetbot egy másik dimenzióból hívja le az adatokat.

 

Kiszel Tünde és Hódi Pamela eljegyzése

A magyar sztárok és celebek sem járnak jobban, az OpenAI csetbotja róluk is random dobál be infókat, fiktív életrajzokat létrehozva. Megtudhatjuk például, hogy Győzike eredeti neve Csonka József, Oláh Ibolya pedig „Kis Grofó” című slágerével robbant be a köztudatba, nemcsak itthon, hanem Romániában is! 

Oláh Ibolya legismertebb slágere "Kis grofó". Fotó: Tv2

Kulcsár Edina egy magyar sportlövő, aki 2012-ben a londoni olimpián nyert aranyérmet, ötszörös világbajnok és hatszoros Európa-bajnok. Itt vélhetően abból adódik a kavarás, hogy több Kulcsár nevű olimpikonunk is volt. Kulcsár Győző, a Nemzet Sportolója négyszeres olimpiai és háromszoros világbajnok magyar vívó, Kulcsár Krisztián pedig világbajnok, olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó.


 

 

Kiszel Tündéről is meglepő információkat tartogat ChatGPT. Azt állítja, hogy a médiaszemélyiség 2008-ban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy eljegyezte Hódi Pamelát, az esküvőre azonban máig nem került sor.

 

Gyurcsányéknál is kutyul: a soha nem létezett Apró Dezső

A ChatGTP Gyurcsány Ferencék lakhelyéről, a Szemlőhegyi úton álló Apró-villáról is szőtt egy történetet, ami valójában sokkal jobb, mint az eredeti sztori. A valóságban ugyanis Dobrev Klára nagypapája, a kommunista káder Apró Antal költözött a villába, miután azt elkobozták egy zsidó üzletembertől. Megértjük, hogy egy intelligens csetbot is nyüszítve tiltakozik ez ellen a valóság ellen, és inkább kitalál egy jobb sztorit. Ebben a villa eredeti tulajdonosa és megrendelője Apró Dezső, aki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egyik vezetője volt az 1920-as években... 

Egy szívmelengető történet a rideg valóság helyett. 

A villát Székely Bertalan magyar építész tervezte, a villa stílusában a szecesszió és modernizmus elemei keverednek... 

Jakab Péter botránya sem ismeretlen a csetrobot előtt! Szerinte a politikus 2021-ben egy parlamenti ülésen azzal vádolt meg egy női képviselőt, hogy az hűtlen a férjéhez. „Fontos megjegyezni, hogy a botrányok kapcsán Jakab Péter kifejezte megbánását, és azt állította, hogy a megnyilvánulásai nem tükrözik valódi gondolatait” – írja a csetbot. 

A cikk szerzője a magyar zenei élet kiemelkedő személyisége. Ő a Quimby együttes alapító tagja és énekesnője - a ChatGPT szerint. 

 

 

 

Szerző Forgács Ági

Ez is érdekelhet

origo.hu

Csodafegyvert vetett be a magyar rendőrség, 6-ból 5 autó rögtön meg is bukott

origo.hu

UFO-észlelések, szigorúan titkos UFO-akták Magyarországon

life.hu

Szakemberek a wifi veszélyeire figyelmeztetnek - minden felhasználó veszélyben van

vg.hu

Megvan, ki ás ki hatszázezer köbméter talajt a Paks II. projektnek

life.hu

Összeomlott a gyilkos egyetemi tanár: M. Beáta megölése miatt a legsúlyosabb büntetést kérték rá

hirtv.hu

Észtország kitiltotta a területéről Kirill orosz pátriárkát

origo.hu

Autóbalesetet szenvedett Pumped Gabo - fotó

travelo.hu

Videó: Ez már a negyedik alkalom, hogy tornádó ér földet hazánkban

ripost.hu

Új híd épül a Dunán, jövőre át is adják

ripost.hu

Ennek a négy csillagjegynek most különös üzenetet küld az őrangyala

ripost.hu

Ez menthette volna meg Suhajda Szilárd életét

origo.hu

A HANGSZÓRÓ, AMI ÖRÖKRE SZÓL(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Örülnek a vásárlók a kötelező akciózásnak – Videó!

INSIDER

Kötelező akciózás: A boltok többsége akár 20-50 százalékos kedvezményt is biztosít

INSIDER

Szörnyű hírt kaptak a frontérzékenyek: ez vár rájuk az elkövetkezendő években

INSIDER

Kisokos: itt a 10 legfontosabb tudnivaló az ország- és vármegyebérletekről

INSIDER

A Dal győztese zenél vasárnap Magyarország legszebb nőinek

INSIDER

Szijjártó Péter: Magyarország és Kína stratégiai partnerek – videó

INSIDER

Újabb mérföldkövön van túl SMA Tomika

INSIDER

"Nem bírtam ki sírás nélkül" – Vége a kupakgyűjtésnek, többet nem lehet vele adományozni