Létrehozva: 2023.02.21.

„Ő még csak gyerek volt, álmokkal, tervekkel teli” – Elhunyt a fiú, akit a vagon tetején ért áramütés Egerben

Hiába küzdöttek hetekig az életéért az orvosok, Károlyka szervezete feladta a harcot. A mindössze 14 éves kisfiút rengetegen gyászolják. Idén már ketten szenvedtek életveszélyes áramütést.

Az egri rendező pályaudvaron álló tehervagonra mászott fel még január 9-én két fiatal. Egyikük enyhébb áramütést szenvedett, a 14 éves Károly azonban életveszélyes állapotba került, testének 80%-án megégett. A kisfiút a tűzoltóknak létrán kellett lehozniuk a vagon tetejéről. A fiatalok állítólag egy felnőtt, 50 éves férfi társaságában jártak a pályaudvaron, eredetileg bulizni indultak.

Életveszélyes a vagonok tetejére felmászni!

Orvos csapat dolgozott a megmentésén

Károlyt a Bethesda Gyermekkórházba szállították, ahol többtagú orvoscsapat küzdött az életéért. „Soha, soha ne másszatok vonatra! Újabb megégett fiatal életéért küzdünk hatalmas erőfeszítéssel égésintenzív osztályunkon. Küzdünk, mert ez a hivatásunk. Ezen kívül hivatásunk, hogy belekiáltsuk a világba: a magasfeszültség érintés nélkül is áthúzhat” - írták január 11-én a Bethesda Gyermekkórház oldalán. A lelkiismeretes orvosok küzdelme azonban véget ért február 16-án, Károly szervezete ekkor feladta a harcot. „Ő még csak gyerek volt, álmokkal, tervekkel teli, amit már sosem tud megvalósítani!” - írta egy ismerős Károlyka, vagy ahogy Pétervásáron hívták, Bogyóka halála kapcsán. „Édes kicsi szívem, már most nagyon hiányzol” – osztotta meg testvére a TikTokon.
 


Egy szomszédjuk januárban arról beszélt a Tényeknek, hogy a kisfiú egy hétgyermekes családból származik. „Eleven, rossz kisgyerek volt valamikor, míg el nem került az intézetbe. Amikor hazakerült, utána megváltozott. Anyja nincs, itt hagyta őket, az apjuk meg, ha dolgozik, nem tud rájuk figyelni” – mondta a szomszédasszony a körülményekről. Egy kommentelő arról írt a neten, hogy a fiatalokat egy 50 éves férfi vitte el a rendező pályaudvarra. A férfi állítólag nem várta meg, hogy kiérkezzenek a rendőrök és a mentők, mert olyan gyerekek is a társaságukban voltak, akik az intézetből szöktek meg.

Gyűjtést szerveznek a temetésre

Egy pétervásári férfi most gyűjtést szervezett Károlyka családjának. „Kérünk minden jó szándékú embert, aki tud és szeretne, segítsen! A nehéz körülmények között élő családnak könnyíteni szeretnénk a kiadásokat! Gyűjtést szervezünk Bogyókának, hogy kellő tisztelettel végső búcsút tudjunk venni tőle! Aki tud, kérem Önöket, titeket, fogjunk össze és segítsünk ebben!” - írta a férfi a pétervásáriakhoz címezve.

 

 

A vasút veszélyes üzem!

Károly sajnos nem az egyetlen volt idén, aki vágány melletti felsővezetéktől szenvedett áramütést. Egy férfi január 5-én Budapest-Keleti pályaudvar és Kőbánya felső állomás között a vágány melletti felsővezeték tartóoszlopára felmászva sérült meg súlyosan. A két idei eset kapcsán a Máv figyelmeztetést adott ki: „A vasút veszélyes üzem! A közvetlen életveszély miatt a vasút üzemi területén belül tilos tartózkodni. A villamos felsővezetéknek már a megközelítése is életveszélyes, 2 méteres távolságon belül akár halálos áramütést is okozhat. A felsővezeték, illetve a felsővezeték-hálózat más részeinek (oszlopok, kapcsolók) érintése életveszélyes. Az ilyen elektromos berendezéseken, velük összefüggő szerkezeteken, teherkocsikon nemzetközi jelölések is láthatóak a magyar feliraton kívül: az elektromos nagyfeszültségre utaló villám, és a „25 kV” feszültségi érték egyértelmű feltüntetése” – írták.


 


 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Húsvéti kvíz: Ön tudja a választ az ünneppel kapcsolatos kérdéseikre?

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

mandiner.hu

Beindult a mémgyár: mutatjuk a legfelkapottabb Magyar Péterről szóló mémeket

ripost.hu

Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

vg.hu

Varga Judit egykori kabinetfőnöke kitálalt a Mandinernek

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

travelo.hu

Hamarosan újraindulnak a népszerű dunakanyari körjáratok

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Kiadták a figyelmeztetést: folytatódik a viharos szél, mutatjuk hol lesz a legdurvább

INSIDER

Szívszorító: Húsvéti nyuszik és tojások díszítik a 15 évesen elhunyt Dominik sírját

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán

INSIDER

Pusztított a tűz Pilisen: percek alatt hatalmas terület állt lángokban