1 hónapja

Modellkarrierjét hagyta hátra, hogy gyógyíthasson Tímea

A sztárokat, a pompát, a nagyvilági életet cserélte fel azért Békés Tímea, hogy másokon segíthessen.

Nem ritka az, hogy egy sztár jótékonykodjon és hírnevével, kapcsolataival valamint a vagyonával azokon segítsen, akiknek erre szükség van. Az viszont már rendkívül ritka, hogy valaki egy olyan szakmával hagyjon fel, ami egyenes út lehet a siker, a pénz és csillogás világába, illetve mindezt tegye azért, mert egyetlen egy dolog vezérli, hogy tudását, felkészültségét mások jólétére használja fel.

Timi a gimnázium után kezdett el modellkedni, mára azonban elismert gyógytornász Fotó: Békés Tímea

Békés Tímea 2019-ben kezdett el a Bethesda Gyermekkórházban dolgozni, mint gyógytornász. A fiatal tehetség azonban egy hétköznapinak nem nevezhető pályaváltáson ment keresztül: kecsegtető milánói modellkarrierjét hagyta ott az egészségügyért. Még bőven a gimnázium padjait koptatta, amikor leszólította az utcán egy modellügynökség munkatársa, aki munkát ajánlott neki. Ekkor mindössze 18 éves volt és hatalmas döntés előtt állt: ha belefog a modellkedésbe érettségi után nem tanulhat tovább és komoly fogyásba is kell kezdenie, hogy elérje a megfelelő paramétereket a szakmához. Az egyébként is vékony testalkatú lány ekkor úgy döntött belevág, és nemsokára Milánóban, a divat fővárosában találta magát. A közel egyéves olasz modellkedés közben azonban egészségügyi panaszai lettek, feltehetően a drasztikus fogyás miatt: vese, máj és pajzsmirigy problémák jelentkeztek a fiatal lánynál. 

Mérlegelnem kellett, és az egészségemet választottam, pedig nagyon szerettem modellkedni

– mesélt a lány kezdetekről a Metropolnak. „Emlékszem, nyár volt és leültem gondolkodni, hogy ha nem modellkedek, akkor mit szeretnék és mit tudnék csinálni. Ekkor jutott eszembe, hogy a gyermekekkel való foglalkozás mindig is közel állt hozzám" – mondta Timi, aki már általános iskolában is foglalkozott önkéntesként mozgássérült gyerekekkel. A gyógytornászi pálya azonban nem volt ilyen egyértelmű döntés számára. 

Timi lediplomázott Pécsett, majd a mesterdiplomát is megszerezte a Semmelweis Egyetemen. Fotó: Békés Tímea

Mások boldogulása mindenek előtt

Abban biztos voltam, hogy olyasmit szeretnék csinálni, amivel segíthetek másokon. Mivel 8 éves korom óta lovagolok, ezért a lovasterapeuta szakma tetszett meg elsőként

– mesélte a gyógytornász, aki előbb a gyógytornász szakot végezte el Pécsen, 2015-ben, majd 2019-ben, ahogy a Bethesdába került Budapesten úgy érezte megtalálta a helyét. 

Csak néhányan tudták róla, hogy korábban modellkedett, így akinek a fülébe jutott az nagyon meglepődött és egyben meg is becsülte, hogy az egészségügyet választotta a kamerák kereszttüze helyett.

„Nagyon megszerettem a kórházi légkört és a kollégákat. Jó volt, hogy érdekes betegségeket ismerhettem meg egy támogató közegben, 2020 óta pedig kutathattam is egy ritka betegséget, az SMA-t" – osztotta meg Timi, akinek ekkor indult be a szakmai élete, mint kutató.

Új horizontok az SMA kutatásában

Timi az SMA kutatásával hazai és nemzetközi konferenciákra is kijutott, most pedig már ő az egyike azoknak, aki a külföldi gyógytornászoknak átadja a tudást a ritka betegségről. 

„Folyamatosan vizsgáljuk és kutatjuk a génterápiát is. A gyógyszer Amerikából jött, de mi vizsgáljuk és tornáztatjuk az SMA-ban szenvedő gyerekeket" – árulta el a fiatal szakember.

Egy mozgássérült gyereknél, ha elérjük, hogy fel tud ülni, kinyújtja a lábát vagy esetleg sétálni kezd, az a motiváció számomra

– fejtette ki a fiatal lány, aki kiemelkedő szakmai munkájáért Ifjúsági Dizseri Díjat vehetett át a Bethesda Gyermekkórházban január 21-én. A díj célja, hogy minden év januárjában, Dr. Dizseri Tamás, a Bethesda Gyermekkórház újraalapítója halálának évfordulójára elismerésben részesítsen olyan személyiségeket, akik példamutatóan szolgálják a beteg, elesett emberek ügyét, egyszerre gyógyítva szeretettel azok testét és lelkét.

Békés Tímea megtestesíti a Bethesda Gyermekkórház által képviselt elveket.  Fotó: Békés Tímea

Nagyon megtisztelő a díj. Nem is tudtam róla, hogy jelöltek, ráadásul, hogy a főnököm volt az. Nagyon sokat jelent számomra ez a bizalom, amit kaptam a díjjal és, hogy a kórházat képviselhetem

– mesélte a kapott elismerésről Timea, aki úgy véli, hogy az SMA kutatásáért, munkásságáért és szorgalmáért érdemelte ki a díjat. 

Hobbiként még modellkedik

Békés Tímea számára bár a modellkedés, mint szakma megszűnt, hobbiként még továbbra is kamera elé szokott állni. Amatőr és profi fotós ismerősei is gyakran keresik meg azzal, hogy álljon modellt nekik a gyönyörű gyógytornász, ő pedig szívesen tesz eleget a kéréseknek, hiszen úgy érzi, ezzel is segíthet. 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem fogja elhinni, hol a legdrágább a világon 1,5 liter palackozott víz

origo.hu

Éveken át szexuálisan zaklatták az olimpiai bajnok sztársportolót

borsonline.hu

„Gondolom, ez a bosszú” – merész dolgokat állítanak Tóth Andiról és Marics Petiről

vg.hu

Még mindig oltják a hatalmas tüzet Gyálon, brutális képek és videók készültek a helyszínről

vg.hu

Erőszakos tüntetések törtek ki Franciaországban a nyugdíjak miatt! Térképen mutatjuk: Európaszerte most mire számíthatnak a nyugdíjba vonulók!

mindmegette.hu

9 villámgyors sós finomság a locsolóknak és a húsvéti vendégeknek

sonline.hu

A Provident Pénzügyi Zrt. Kereskedelmi Tanácsadó munkatársat keres

ripost.hu

Mindenki rohant segíteni: tragédia történt egy budapesti plázában

ripost.hu

Most jött: Óriási a káosz a Déli pályaudvaron

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Szurkoló politikusok: nem mindenki örült a magyar válogatott győzelmének

INSIDER

A Holdért folyik az űrverseny – mondja a magyar űrkutatási miniszteri biztos

INSIDER

Gabonaháború Brüsszellel: Magyarországgal fizettetnék meg Ukrajna támogatásának árát

INSIDER

Összefogott a magyar sportvilág Tomikáért - a legdrágább terápiára gyűjtenek pénzt a világhírű sportolók

INSIDER

Még mindig pokoli a helyzet Gyálon - sokkoló képsorok érkeztek

INSIDER

Lenyomoztatják a balliberálisok beépített spionjai az Országos Diákparlament képviselőit, ha együttműködnének az államtitkársággal

INSIDER

„Gyurcsány egy bunkó paraszt”

INSIDER

Mindenki rohant segíteni: tragédia történt egy budapesti plázában