2 hónapja

Kiderült: pesti sztárügyvédnő mosta az olasz maffia pénzét

Az olasz maffia pénzét mosta tisztára a budapesti irodával is rendelkező ügyvédnő.

Szerző Ripost

Az olasz maffia támogatása miatt elrendelte egy magyar ügyvédnő ideiglenes átadási letartóztatását a Fővárosi Törvényszék csütörtökön. A közlemény nem tér ki a részletekre, ám az olasz sajtó bővebben mesél a történtekről. Eszerint a szóban forgó bűnszervezet a világ egyik legerősebb és az olaszok talán legvéresebb szervezete, a Calabriához köthető 'Ndrangheta

Bonavota, a keresett maffiafőnök. Fotó: olasz rendőrség

 

A klán feje a hírhedt Pasquale Bonavota, aki jelenleg is a legkeresettebb, szökésben lévő itáliai bűnöző. A maffia sok mindennel foglalkozik: egyebek mellett droggal, fegyverrel, uzsorával, korrupcióval. 

Az ebből befolyó pénzt pedig számos, külföldi vállalkozásban forgatják meg a világ szinte minden kontinensén. A budapesti, 55 éves, olasz kapcsolatokkal rendelkező ügyvédnő az illegális vagyon után indított nyomozás során akadt fenn. A pénzmosás elleni nyomozás során derült ki, hogy 

a maffia egy sor olasz, ciprusi és magyar bejegyzésű társaságot hozott létre, melyek fiktíven egy harmadik személy tulajdonában állnak

 – közölte a sajtótájékoztatóján a napokban az olasz rendőrség. 

Budapesti ingatlanok és jacht

A rendőrség elárulta, hogy a magyar szál igencsak erős: a vizsgálatba bevont ingatlanok és ingóságok között ugyanis négy budapesti címre bejegyzett ingatlan és egy magyar cég nevére bejegyzett jacht is áll, de nyomoznak a magyar számláik és pénzügyi kapcsolataik után is, amiből 1,2 milliárd forintnyi eurót már le is foglaltak. Így került fókuszba az exkluzív irodával rendelkező ügyvédnő, akit a napokban le is tartóztattak Budapesten. 

Őt azzal gyanúsítják, hogy egy, a nyomozásban is szereplő, de megszűnő cég részvényeinek 50 százaléka az ő tulajdonában állt. A Bors megtalálta az ügyvédnő belvárosi, igencsak frekventált helyen álló ügyvédi irodáját, ahol megpróbálta elérni őt, azonban hiába: a vonalas telefonon csupán üzenetrögzítő kapcsol, míg mobiltelefonja bár kicsörgött, senki nem vette fel a készüléket. 

A nemzetközi nyomozást az olasz hatóságokon kívül az Europol végzi, míg a magyar cégek és számlák lefoglalásáért az Eurojust a felelős, ami azt jelenti, hogy addig, míg be nem bizonyosodik, hogy a gyanúba keveredett személy ártatlan, minden számlát zárolva tartanak.

20 évet is kaphat, ha bűnösnek találják

Az Fővárosi Törvényszék szerint az ügyvéd a státuszát kihasználva, bűntársaival formálisan vezette a budapesti ügyvédi irodájára bejegyzett és ott működtett magyarországi cégeket, azokat ugyanakkor a bűnbanda vezetője teljeskörűen ellenőrzése alatt tartotta, és illegális vagyonátruházás, pénzmosás, bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosására használta. 

Az ügyvédnő ellen kilenc– összesen 20 év szabadságvesztéssel is büntethető – bűncselekmény elkövetésével összefüggésben az olaszországi Catanzarói Bíróság bocsátott ki európai elfogatóparancsot, hogy a büntetőeljárást az olasz hatóságok le tudják folytatni ellene.

A jogász nem járult hozzá az átadásához, így vele szemben az elfogatóparancsban szereplő cselekményeken kívül nem indítható és nem folytatható egyéb büntetőeljárás.

 

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szoboszlairól beszél egész Európa, Haaland felháborító dolgot csinált egy Rolls-Royce-ban

origo.hu

Éveken át szexuálisan zaklatták az olimpiai bajnok sztársportolót

metropol.hu

Kucsera Gábor a nagy döntéséről: „Beni mondta ki rá az áment!"

hirtv.hu

Zsidóellenes terrorcsoportot számoltak fel Görögországban

ripost.hu

"Akiket elrabolnak, soha többé nem kerülnek elő" - Ördög Nóra félelmetes beszámolója az Ázsia Expressz helyszíneiről

mandiner.hu

Nyoma veszett az oroszok legkegyetlenebb tábornokának

vg.hu

Erőszakos tüntetések törtek ki Franciaországban a nyugdíjak miatt! Térképen mutatjuk: Európaszerte most mire számíthatnak a nyugdíjba vonulók!

mindmegette.hu

Ha ilyet vettél, vidd vissza! Sajátmárkás termékeket hívott vissz a Lidl!

sonline.hu

A Provident Pénzügyi Zrt. Kereskedelmi Tanácsadó munkatársat keres

ripost.hu

Szakítás után: Szorcsik Viki kitálalt Csutival kapcsolatban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Szurkoló politikusok: nem mindenki örült a magyar válogatott győzelmének

INSIDER

A Holdért folyik az űrverseny – mondja a magyar űrkutatási miniszteri biztos

INSIDER

Gabonaháború Brüsszellel: Magyarországgal fizettetnék meg Ukrajna támogatásának árát

INSIDER

Összefogott a magyar sportvilág Tomikáért - a legdrágább terápiára gyűjtenek pénzt a világhírű sportolók

INSIDER

Még mindig pokoli a helyzet Gyálon - sokkoló képsorok érkeztek

INSIDER

Lenyomoztatják a balliberálisok beépített spionjai az Országos Diákparlament képviselőit, ha együttműködnének az államtitkársággal

INSIDER

„Gyurcsány egy bunkó paraszt”

INSIDER

Mindenki rohant segíteni: tragédia történt egy budapesti plázában