3 napja

Ezzel az egyszerű trükkel lopják a benzint az autóból

Pesten már több eset is történt.

Visszatért az évek óta letűntnek hitt trend? Rémálom az autósok számára, ha felfeszítik kocsijuk tankját, a tolvaj pedig már a benzint is leszívta. Emellett még az autóban keletkezett kár javítása miatt is főhet a fejük. Majdnem így járt egyik olvasónk is a XVI. kerületben. Aranka mit sem sejtve indult haza a XVI. kerületből, előtte azonban meglátogatta szüleit. Ő is meglepődött, amikor édesanyja szólt neki, hogy Suzukijának a tankja fel van feszegetve.

Aranka felfeszített Suzukija Fotó: Máté Krisztián

Felfeszítették a kocsik tankajtaját, de a benzinhez már nem fértek hozzá

Kérdezte, hogy nem zártam vissza tankolás után? Mondtam neki meglepve, hogy nem is tankoltam. Akkor láttam, hogy eláll a tanksapkát fedő zárható tankajtó

– mesélte Aranka. Hozzátette, hogy a zárható tetőt csak a kocsiból, belülről lehet kinyitni, ő pedig napok óta nem nyúlt hozzá: 

„Külön kallantyúval lehet kinyitni, és jól meg is kell rántani, szóval még véletlenül sem nyithattam ki. Emellett volt pár karc is körülötte, mintha feszegették volna. De a benzinből semmi nem fogyott, amikor beindítottam, pontosan ugyan ott állt a mutató, mint korábban” – tette hozzá. Elmondta, hogy több helyen is parkolt aznap, nem tudja, hogy pontosan hol nyitották fel, ő maga nem vette észre.

Hasonlóról számolt be nem messze onnan egy opeles férfi. Neki sima, kipattintható tankajtaja van, ami jól láthatóan fel volt feszítve: 

Sem azelőtt, sem aztán nem nyílt fel magától, szóval biztos, hogy felpattintották. A tanksapka nem volt letekerve teljesen, de lazább volt, mint ahogy én az utolsó tankolásnál hagytam. Benzint nem szívtak le, szóval vagy nem tudták, vagy pedig megzavarhatta őket valami vagy valaki 

– tárta szét tanácstalanul karjait Attila, aki hozzátette, hogy az autótulajok legyenek óvatosabbak:

„Sosem lehet tudni! Azóta ha tehetem, inkább a tank oldaláról szűkebb vagy jól látható helyen parkolok, hogy ne férjenek hozzá” – szögezte le. 

Lehet védekezni a lopás ellen

A Ripost már két éve is írt egy benzinlopási hullámról, akkor egy vidékről kirándulni érkező autós mesélte el, hogy felfeszítették a tankját. Ő nem volt olyan szerencsés, mint két olvasónk, ugyanis minden csepp benzinjétől megszabadították. Akkor a rendőrség azt javasolta: a károsultak mindenképpen tegyenek bejelentést, illetve megelőzésképp érdemes zárt helyen parkolniuk. 

Amennyiben erre nincs lehetőség, az autót érdemes jól kivilágított helyen tárolni, emellett javasolták, hogy a tulajdonosok használjanak riasztót, és a tanksapkát semmiképp se hagyják nyitva.

Régi autón lopócsövel, újabb kocsin tankátfúrással dolgoznak

Azt is elárulták, hogy a régi autóknál a tolvajok egyszerűen csak kinyitják a tanksapkát, és egy lopócső segítségével kiszívják a benne található benzint, az új kocsik esetében viszont ez már nem lehetséges. Ehelyett átütik, megfúrják a tank alját, és a benzin szimplán kifolyik.

Lapunk megkérdezte a rendőrséget, hogy az utóbbi időben érkezett-e hasonló ügyben bejelentés Budapestről, ahogy kérdéseinkre választ kapunk, cikkünket frissítjük. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bevallotta a szerelmi életéről Gregor Bernadett azt, amit sokan sejtettek

borsonline.hu

Meghalt egy 15 éves lány a sürgősségin, a tömeg ezt skandálja: "Ki a gyilkosokkal a kórházakból!"

magyarnemzet.hu

Jó hír a nyugdíjasoknak, februárban korábban érkezik a postás

ripost.hu

Élete egyik legnagyobb kalandjára készül a Bódi házaspár

magyarnemzet.hu

Magyarellenesség Munkácson: „A tűzzel játszanak a háború közepén”

origo.hu

Lelőttek egy koreai utasszállító gépet, a fedélzeten levő 269 ember meghalt

origo.hu

Utat mutat az élhetőbb jövő kapcsán a Lidl legújabb fenntarthatósági jelentése(x)

life.hu

A sport és a menstruáció: így hatnak egymásra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

INSIDER

FELHÍVÁS A SZÜLŐKHÖZ ÉS DIÁKOKHOZ! Felháborodtak a diákok is - az Eötvös Gimnáziumban nyílt titok volt, hogy jó pénzért be lehet kerülni

INSIDER

Évi kétezer eurót bukik minden német az ukrajnai háborún

INSIDER

Orbán Viktor: A magyarok békét akarnak

INSIDER

Kétezer forint az étolaj Londonban – Összehasonlítottuk a brit és a magyar árakat

INSIDER

Baj van a gyerekek kedvenc kekszével, azonnal vidd vissza a boltba!

INSIDER

Ezekkel a megható fotókkal búcsúzunk az elhunyt rendőrtől – Galéria!

INSIDER

„Ha közelebb jöttök elvágom a torkomat” – Életet mentettek a kispesti rendőrök

INSIDER

„Provokálta, hogy verekedjenek” - Megszólalt a féltékenységből megkéselt Vera édesapja