INSIDER

Szerző Ripost

2 hónapja

Karácsonyék megoldása a kukás sztrájkra: Kirúgással fenyegetőznek

Sztrájkba léptek a kukások a fővárosi közterületfenntartónál, az FKF-nél. Azt sérelmezik, hogy a főváros baloldali vezetése hazugságokat terjeszt a fizetésükről, ráadásul ellenőröket vette fel, hogy kémkedjenek a dolgozók után, az ellenőrök viszont sokkal többet keresnek, mint ők. A sztrájkról beszámoló Blikk tudósítása szerint a fővárosi cég baloldali vezetése nem hajlandó tárgyalni a dolgozókkal, sőt kirúgással fenyegették meg őket.

Szerző Ripost

Ahogy arról a Ripost is beszámolt, elsősorban azon háborodtak fel az FKF Ecseri úti telepi dolgozói, hogy korábban valaki azt nyilatkozta, a hulladékszállítóknál a fizetés a 400.000 forintot is elérheti bizonyos idő után, ami nem igaz, ennek alig fele a fizetésük.

A másik, amit kifogásolnak, hogy a cég felvett ellenőröket, jórészt nyugdíjas rendőröket, akiknek az a dolguk, hogy kocsival mennek a szemétszállító autó után, ellenőrizve, hogy kapnak-e pénzt a kukások, avagy sem, be van-e jelentve az a kuka, amit kiürítenek, avagy sem. Az ellenőrök viszont 100-150 ezerrel többet keresnek, mint maguk a kukások.

Azt mondták, a kukásautókat most leadják azzal, hogy hibásak, nem lehet velük dolgozni, így nem is indulnak majd el.

A Blikk tudósítása szerint a dolgozók megdöbbenésére kedd reggel háromnegyed nyolckor egy szakszervezeti vezető ment le hozzájuk, aki azzal fenyegette meg őket, hogy ha nem dolgoznak, kirúgják a sztrájkolókat.

Őt az egyik dolgozó küldte el, felhívva a figyelmét, hogy a szakszervezet dolga a dolgozók képviselete lenne, nem pedig a munkáltató érdekeinek a képviselete a dolgozókkal szemben.

Fotó: Metropol

Kedd reggel még csak az Ecseri úton sztrájkoltak, de amikor más telephelyen dolgozók megtudták, mi történik ott, ők is leálltak a munkával. És mi a helyzet szerdán? A sztrájkoló munkások továbbra is gyülekeznek, és nem veszik fel a munkát. Vagyis Budapestet hamarosan ellepheti a szemét.

A BKM szerda reggel 9-re ígérte, hogy egy vezető érkezik tárgyalni a kukásokkal, de ez egyelőre nem történt meg, pedig két telephelyen is várják.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!