INSIDER

Szerző Ripost

6 napja

Véres horror a szentesi kórházban: őrjöngő angol beteg vágta meg a nővéreket

Csak a szerencséjének köszönheti életét az a szentesi ápolónő, akinek a nyakát üveggel vágta meg egy zavarodott beteg a Bugyi István Kórházban. A 62 éves angol egy másik nővért is megsebesített, őt a karján vágta meg.

Szerző Ripost

Szerda hajnalban horrorfilmbe illő jelenet történt a szentesi kórházban. Egy zavarodott állapotban lévő külföldi állampolgárságú beteg egyelőre tisztázatlan okokból betörte a kórterem ablakát és üvegdarabokkal támadt rá a Bugyi István Kórház alkalmazottjaira. A 62 éves angol betegnek két ápolónőt sikerült megsebesítenie, az egyiknek egy mély vágást ejtett a karján, a másikat pedig a nyakán sebesítette meg. Utóbbinak óriási szerencséje volt, ugyanis ha mélyebb sebet ejt az őrjöngő beteg, akkor könnyen tragédiába is torkollhatott volna a támadás. 

Fotó: Bors

Az ügy kapcsán a Bors megkereste a kórházat, hogy megtudjuk, milyen állapotban vannak a nővérek, ám csak a történteket erősítették meg, nyilatkozni nem kívántak. 

 

Egy 62 éves angol állampolgár ellen közfel­adatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szentesi Rendőrkapitányságon. A bűncselekmény elkövetése során a két ápolónőn kívül más nem sérült meg 

 

– fogalmazott a Csongrád-Csanád megyei Rendőr-főkapitányság. 

Fotó: Bors

Nem az első eset, hogy kórházi dolgozóra támad egy beteg. Talán az idei egyik legborzalmasabb eset a budapesti 13. kerületi Honvédkórházban történt, ahol a támadás után a sebesült orvos sürgős műtéti beavatkozásra szorult. Az 54 éves kínai beteg a támadást megelőzően hallucinációkra panaszkodott, viszont a kapott gyógyszert nem volt hajlandó beszedni. Egy rutinvizsgálat során váratlanul egy késsel támadt rá a védtelen orvosra. Úgy tudni, a férfi megpróbálta szíven szúrni az orvost, amit ugyan elvétett, a szúrás a tüdejét érte, a doktor pedig rengeteg vért vesztett. Az orvost a támadást követően azonnal megműtötték és stabilizálódott az állapota.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!