INSIDER

Szerző Ripost

2 hónapja

„Megígértem a kislányomnak a sírjánál, hogy igazságot szolgáltatunk neki” – zokogta az iskolabuszban felejtett Inez apukája

Megdöbbentő részleteket osztott meg a gyászoló édesapa a kis Inez haláláról. A szülők fájdalma felfoghatatlan, soha többé már nem lesz ugyanolyan az életük.

Mint arról korábban a Ripost is beszámolt, a mindössze 4 éves Inez június 7-én reggel indult el a tomajmonostorai óvodába, de az önkormányzat mellett leparkoló buszban maradt. Közel nyolc órán keresztül feküdt a felforrósodott zárt buszban. A kórházban az orvosok három napig küzdöttek az életéért, amikor Inez feladta. 

Fotó: Bors

A Blikknek a kis Inez édesapja elsőként szólalt meg a tragédia óta. Ahogyan a férfi fogalmazott: nincs gyógyír arra a fájdalomra, amit feleségével együtt éreznek lányuk elvesztése miatt. 

„A sofőr mögötti második sorban, az ablak mellett. 41,5 Celsius-fokos volt a testhője. Felfoghatatlan az a szenvedés, amit átélhetett. Egy órán keresztül küzdöttek azért a mentők, hogy egyáltalán szállítható állapotba kerüljön, és mentőhelikopterrel el tudják vinni a debreceni kórházba” – árulta el a férfi hol és milyen állapotban találták Inezt a tragédia napján. 

Az óvodást az orvosok azonnal hűteni kezdték, majd lélegeztetőgépre került. A szülőket már az első perctől fogva nem biztatták az orvosok, ismerve súlyos állapotát. Szülei az utolsó percig mellette maradtak. 

„Az állandó sofőr, Imre bácsi mindig odafigyelt rá. A helyettesítő sofőr viszont nem ismerte. Imre bácsi elmondása szerint Inez soha nem bújt el a kisbuszon, sőt. Okos, értelmes kislány volt, megtanítottuk neki, hogyan közlekedjen. Amikor a jármű lassított az óvoda előtt, már kicsatolta az övet, majd az ajtóban várta, hogy leszállhasson. Tudta, hogy az általános iskola után az óvoda következik, az előtt is megáll a busz. Június 7-én azonban csak az iskola előtt állt meg a sofőr, majd ment is az önkormányzat melletti parkolóba. Valószínűleg Inez mindeközben türelmesen várt, mikor szállhat le a megszokott helyen. Annyi biztos, hogy azon a napon ő volt az egyetlen óvodás a buszon ” - árulta el az apuka, aki azt is tudja, két iskolás szólt a sofőrnek, hogy Inez még a buszban ült. A két tinédzsert a rendőrség már kihallgatta.

„Megígértem a kislányomnak a sírjánál, hogy igazságot szolgáltatunk neki” – zárta sorait Inez apukája. 

A gyászoló édesapa azt is elárulta a lapnak, hogy az ügy, még mindig nyomozati szakaszban tart. Jelenleg az orvosszakértő véleményét várják. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!