INSIDER

Szerző WM

2 hónapja

Bejelentette a kormány a legújabb döntéseket, mutatjuk

Szerdán ülésezett a kormány, az ott született döntésekről számolt be Gulyás Gergely.

Szerző WM

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormány szóvivő megtartották a szokásos csütörtöki Kormányinfót, ahol a kabinet legfontosabb döntéseiről számoltak be. 

GULYÁS Gergely; SZENTKIRÁLYI Alexandra
Fotó: Szigetváry Zsolt

Mutatjuk a részleteket:

Gulyás Gergely elmondta, a kormány döntött a nemzeti konzultáció elindításáról a szankciók ügyében. Magyarország a legnagyobb támogatási programot biztosítja a rezsi támogatásra, átlagosan 181 ezer forint jut egy háztartásara. A miniszter közölte, a szankciók kapcsán Brüsszel azt ígérte, hogy azok jobban fognak fájni Oroszországnak, és közelebb lesz a háború vége. Ennek pontosan az ellenkezője lett az igaz, mi pénzeljük Oroszországot. 

A kormány számára kiemelt fontosságú, hogy az elitek döntése helyett az emberek döntsenek. Gulyás elmondta, a kérdéseket a következő napokban mutatják be. Európában is folyik erről egy vita, morálisan sem helyes, hogy olyan döntések születtek, amik Oroszországot segítik. A világgazdasági versenyben is le fog szakadni Nyugat-Európa, mivel jelentősen drága itt az energia. 

Hosszabb lesz idén a téli szünet, december 22-január 8-ig lesz szünet az iskolákban. Ebben az időszakban kormányzati igazgatási szünet lesz - mondta a miniszter. 

Az önkormányzatok esetében Balla György feladata lesz, hogy koordinálja a tárgyalásokat a helyhatóságokkal a kiadáscsökkentésről főleg az energetikai területen. Minden önkormányzattal külön-külön fognak tárgyalni.

Gulyás kérdésre elmondta, semmilyen fizetőképességbeli problémája nincs az országnak. 

 

Komoly árfolyammozgások vannak, de a költségvetési hiányt 4,9 százalékon fogjuk tartani. A magyar gazdaság fundamentumai erősek. A kifizetések tekintetében a Pénzügyminisztérium jóváhagyása kell, de volt erre példa korábban is

 

- fejtette ki a miniszter.


 

 

 

Szerző WM

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!