2 hónapja

"Elindult a mennyország felé" - a 8 éves Regina feladta a küzdelmet a betegséggel

Regina agydaganattal küzdött, egy ország reménykedett a felgyógyulásában.

A Ripost 2021-ben mutatta be Reginát. Az akkor 7 éves kislány egy ijesztő betegséggel küzdött, történetüket édesanyja mesélte el. 

2021. március közepén a kis Regina átesett egy hányásos víruson, melynek során egyensúlyzavar jelentkezett nála. Miután infúziós kezelést kapott, megszűnt a hányás, de az egyensúlyprobléma továbbra is fennállt, így neurológushoz küldték. Úgy gondolták az orvosok, hogy a vírusfertőzés áll a háttérben, így MR-t és CT-t nem is végeztek a kislányon, hazaengedték őket. Alig két héttel később szörnyű tragédia érte a családot.

Gyertya
Fotó: Pixabay

„Szörnyű tragédia ért minket. Két kislányommal együtt sajnos szemtanúi voltunk édesapám halálának. Reginát annyira sokkolta papája elvesztése, amit mai napig nem tud feldolgozni, hogy napról – napra furcsa tünetek jelentkeztek nála. Teljes jobboldali gyengülés, szintén előjött az egyensúly probléma, egyre nehezedő járás, nyálcsorgás, beszéde lelassult” foglalta össze az ijesztő tüneteket az anya. „Jeleztem gyermekorvosunk felé ezeket a tüneteket, aki agyvérzés gyanújával azonnal a sürgősségire utalt minket. Ott megtörtént a vérvétel, MR-t készítettek, és ekkor tudtuk meg a szörnyű hírt.”

Agresszív betegséget diagnosztizáltak

A kislányról kiderült, hogy egy nagyon agresszív, gyógyíthatatlan agydaganat támadta meg (agytörzsi glioblastoma multiforme), amit a rossz elhelyezkedése miatt sajnos műteni sem lehet. Biopsziát végeztek, minek következményeként beödémásodott a daganat, ezért beültettek a kis fejébe egy shunt-öt, ami elvezeti az agyvizet a fejből a gyomorba. Regina sugárkezelést és kemoterápiát kapott. 

A család később egy immun-onkológiai terápiára gyűjtött, amelyet Kölnben végeztek volna el a kislányon. A kezelés 13 millió forintba került, amelyet adományozók segítségével sikerült összegyűjteni.

2022. júliusában azonban a kislány állapota leromlott, 6 napig volt lélegeztetőgépen és az intenzív osztályon kezelték. A Tündérkör Alapítvány pedig most tudatta, Regina feladta a harcot és már útban van a mennyország felé.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!