4 hónapja

88 éves néni válhat hajléktalanná V. Naszályi Márta, budavári polgármester miatt

Mondvacsinált kifogással söpörte le az asztalról azt az indítványt, ami lakáshoz juttathatná Éva nénit, akit hamarosan kilakoltatnak otthonából.

Ahogy csökken a kerületben a népszerűsége, úgy folyamodik egyre kétségbeesett módszerekhez Budavár polgármestere, V. Naszályi Márta, aki szerda este, mindössze 12 órával a testületi ülés előtt az összes, Fidesz által benyújtott előterjesztés ellen kifogással élt, így azokat nem is lehet tárgyalni

„Ahogy 5-ről 6-ra nőtt a Fidesz-KDNP képviselőinek száma a képviselő-testületben, a csütörtöki ülésre benyújtottak egy sor egyeztetés nélküli politikai javaslatot” – mondta az előterjesztésekről V. Naszályi Márta a hvg.hu-nak.

 

Nem tesz semmit a kilakoltatás ellen

Az egyik, a polgármester szerint egyeztetés nélküli politikai javaslat egy olyan intézkedés, amin egy 88 éves idős ember sorsa múlik. Marschall Máté képviselő előterjesztésében az állt, hogy egy idős kerületi lakos, aki hamarosan az utcára kerülne, kapjon egy önkormányzati lakást, amibe beköltözhet. „A kerületben hosszú évtizedek óta élő 88 éves Éva nénit ki akarták lakoltatni egy héttel ezelőtt. Szomorú történet az övé. A fia és a menye svájci alapú hitelt vett fel még 2008-ban, a fia azonban sajnálatos módon meghalt, a menye pedig elment. Éva néni lakása volt a fedezet, amit végül idén elárvereztek, hiszen a kevés nyugdíjából nem tudta törleszteni a hitelt, ráadásul folyamatosan levonták a nyugdíjának egy jelentős részét. Marschall Máté képviselő úrral együtt mentünk el Éva nénihez a kilakoltatás napján. Végül a szerencsének is köszönhetően a bíróságtól kapott egy hónap haladékot” – írta Böröcz László, Fideszes képviselő a közösségi oldalán.

A képen V. Naszályi Márta polgármester

Abszurd kifogások

„Ezt az előterjesztést támadta meg V. Naszályi Márta. Szerinte ilyen előterjesztést csak ő tehet, mert ő a polgármester. De a lakásrendelet szerint rendkívüli helyzetben ilyen előterjesztést más is tehet. Csak hab a tortán, hogy az új SZMSZ szerint - amit szintén abszurd okokra hivatkozva nem akar napirendre venni - már nem a polgármester hatáskörébe tartozna. Ami viszont igazán felháborító, hogy azt írja a kifogásában: a "bérbeadói jog gyakorlója nem rendelkezik bizonyított információkkal a döntése meghozatalához". A követeléskezelő cég munkatársai a kilakoltatás napján azt mondták, hogy az önkormányzatot már júliusban értesítették a kilakoltatás tényéről és idejéről. A polgármester és az önkormányzat tehát tudott róla, mégsem tett semmit. Most pedig arra hivatkozva, hogy nincsenek megalapozott információi, utcára küldenének egy 88 éves budavári polgárt, mert vélhetően nem lelkes lájkolója” – folytatta a képviselő.

V. Naszályi hívei nyernek

Böröcz László nem véletlenül írja posztjában, hogy V. Naszályi most azért nem tesz semmit, mert a néni nem „lelkes lájkolója”. Idén februárban derült ki, hogy egy olyan ügyvédnő nyert a budavári szociális lakhatási pályázaton, aki a polgármester híve, lelkes Facebook kommentelője. 

Kamu lakcímmel nyert a lakhatási pályázaton. 

A lakhatási pályázat feltétele azonban, hogy a pályázó minimum egy éve rendelkezzen I. kerületi bejelentett lakcímmel. A nyertes ügyvédnő által megadott lakcímről azonban kiderült, hogy az ott álló épületet már évekkel ezelőtt elbontották, a helyén pedig éppen egy új építésű társasházat húznak fel, magyarul kamu címmel adta be a pályázatot, amiről a polgármesternek is illett tudnia.
 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar válogatottak mondtak nemet, a Chelsea-sztár esélytelen volt, Laidouni pótlását nyáron oldhatja meg a Fradi

vg.hu

Hivatalos: ennyi magyar halt meg eddig az orosz-ukrán háborúban

borsonline.hu

Szívszorító: Búcsúlevelet írt 10 éves lányának Zoltán, majd mélybe vetette magát

hirtv.hu

Somkuti Bálint: Előbb-utóbb ki kell, hogy merüljön a behívható emberállomány

ripost.hu

Szívükhöz kaptak, zokognak Michael Schumacher rajongói

mandiner.hu

Magyarországon egyedi jelölést és elkülönítést kapnak a rovarfehérjéket tartalmazó termékek

borsonline.hu

Kiderült: napokkal ezelőtt szintet lépett Tóth Andi és Marics Peti kapcsolata

ripost.hu

Sorra búcsúznak tanítványai és tisztelői Béky Lászlótól - elment a Tanár Úr

ripost.hu

Ő az a kegyetlen szerető, aki bosszúból kinyomta szerelme mindkét szemét

ripost.hu

„Gyönyörű látvány! És az óceán sem csúnya…” Bódi Sylvi új, popsis fotóját dicsérik

ripost.hu

Vele osztja meg hálószobáját Lajcsi - videóval!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

INSIDER

Orbán Viktor: Azon dolgozunk, hogy megmentsük a Dunaferrt!

INSIDER

Családi pótlék 2023: ezeken a napokon utalják idén

INSIDER

Dollárbaloldal: Dőlt a pénz Svájcból is

INSIDER

A németek szegényebbek lesznek a szankciós válság miatt

INSIDER

Sorra búcsúznak tanítványai és tisztelői Béky Lászlótól - elment a Tanár Úr

INSIDER

Négy témáról is beszélt Novák Katalin és Giorgia Meloni olasz kormányfő

INSIDER

Megszakad a szív: levélben elbúcsúzott kislányától Zoltán, majd kiugrott az óbudai panelből

INSIDER

Szívszorító sorokkal üzent a holtan talált Szilágyi Piroska családja