2 hónapja

88 éves néni válhat hajléktalanná V. Naszályi Márta, budavári polgármester miatt

Mondvacsinált kifogással söpörte le az asztalról azt az indítványt, ami lakáshoz juttathatná Éva nénit, akit hamarosan kilakoltatnak otthonából.

Ahogy csökken a kerületben a népszerűsége, úgy folyamodik egyre kétségbeesett módszerekhez Budavár polgármestere, V. Naszályi Márta, aki szerda este, mindössze 12 órával a testületi ülés előtt az összes, Fidesz által benyújtott előterjesztés ellen kifogással élt, így azokat nem is lehet tárgyalni

„Ahogy 5-ről 6-ra nőtt a Fidesz-KDNP képviselőinek száma a képviselő-testületben, a csütörtöki ülésre benyújtottak egy sor egyeztetés nélküli politikai javaslatot” – mondta az előterjesztésekről V. Naszályi Márta a hvg.hu-nak.

 

Nem tesz semmit a kilakoltatás ellen

Az egyik, a polgármester szerint egyeztetés nélküli politikai javaslat egy olyan intézkedés, amin egy 88 éves idős ember sorsa múlik. Marschall Máté képviselő előterjesztésében az állt, hogy egy idős kerületi lakos, aki hamarosan az utcára kerülne, kapjon egy önkormányzati lakást, amibe beköltözhet. „A kerületben hosszú évtizedek óta élő 88 éves Éva nénit ki akarták lakoltatni egy héttel ezelőtt. Szomorú történet az övé. A fia és a menye svájci alapú hitelt vett fel még 2008-ban, a fia azonban sajnálatos módon meghalt, a menye pedig elment. Éva néni lakása volt a fedezet, amit végül idén elárvereztek, hiszen a kevés nyugdíjából nem tudta törleszteni a hitelt, ráadásul folyamatosan levonták a nyugdíjának egy jelentős részét. Marschall Máté képviselő úrral együtt mentünk el Éva nénihez a kilakoltatás napján. Végül a szerencsének is köszönhetően a bíróságtól kapott egy hónap haladékot” – írta Böröcz László, Fideszes képviselő a közösségi oldalán.

A képen V. Naszályi Márta polgármester

Abszurd kifogások

„Ezt az előterjesztést támadta meg V. Naszályi Márta. Szerinte ilyen előterjesztést csak ő tehet, mert ő a polgármester. De a lakásrendelet szerint rendkívüli helyzetben ilyen előterjesztést más is tehet. Csak hab a tortán, hogy az új SZMSZ szerint - amit szintén abszurd okokra hivatkozva nem akar napirendre venni - már nem a polgármester hatáskörébe tartozna. Ami viszont igazán felháborító, hogy azt írja a kifogásában: a "bérbeadói jog gyakorlója nem rendelkezik bizonyított információkkal a döntése meghozatalához". A követeléskezelő cég munkatársai a kilakoltatás napján azt mondták, hogy az önkormányzatot már júliusban értesítették a kilakoltatás tényéről és idejéről. A polgármester és az önkormányzat tehát tudott róla, mégsem tett semmit. Most pedig arra hivatkozva, hogy nincsenek megalapozott információi, utcára küldenének egy 88 éves budavári polgárt, mert vélhetően nem lelkes lájkolója” – folytatta a képviselő.

V. Naszályi hívei nyernek

Böröcz László nem véletlenül írja posztjában, hogy V. Naszályi most azért nem tesz semmit, mert a néni nem „lelkes lájkolója”. Idén februárban derült ki, hogy egy olyan ügyvédnő nyert a budavári szociális lakhatási pályázaton, aki a polgármester híve, lelkes Facebook kommentelője. 

Kamu lakcímmel nyert a lakhatási pályázaton. 

A lakhatási pályázat feltétele azonban, hogy a pályázó minimum egy éve rendelkezzen I. kerületi bejelentett lakcímmel. A nyertes ügyvédnő által megadott lakcímről azonban kiderült, hogy az ott álló épületet már évekkel ezelőtt elbontották, a helyén pedig éppen egy új építésű társasházat húznak fel, magyarul kamu címmel adta be a pályázatot, amiről a polgármesternek is illett tudnia.
 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!