5 hónapja

Szegedi Szabadtéri Játékok-botrány: Többen a Fogyasztóvédelemhez fordultak

Továbbra sem értik sokan, hogy miért kellett egy nem létező eső miatt elhalasztani a Szegedi Szabadtéri Játékok szombati előadását. Rengeteg a felháborodott károsult.

Mint arról már a Ripost írt, augusztus 20-án, szombaton, a várható rossz időjárás előrejelzése miatt esőnapra halasztotta a Szegedi Szabadtéri Játékok az aznap esti Chicago című előadást. A bejelentést délután három óra után tették ki oldalukra, amikorra már a legtöbb vidékről érkező a városban volt, sokan ráadásul szállást is foglaltak maguknak aznap estére Szegedre. Ők azonban nem számíthatnak kártérítésre, mivel amennyiben az esőnapon megrendezik a koncertet, nem adják vissza a jegy árát. A másnapra halasztott előadást többen nem tudták megvárni, akkorra már nem volt szállásuk, vagy szabadságuk hétfőre.

 

Rengeteg a kérdés

A probléma nem abból adódik, hogy egy előadást esőnapra halasztanak kellemetlen időjárás miatt, ebben a helyzetben az időponttal akadnak gondok. Miközben a Szegedi Szabadtéri Játékok délben még arról posztolt, hogy mennyire várják aznap este nézőiket, délután már majdnem fél 4-kor bejelentették az esőnapra halasztást. Sokak nem értik, miért akkor, hiszen a jegyen is az szerepel, hogy „A rendezvény szervezője rossz idő esetén az előadás megkezdésével este 23 óráig várhat”. Ez ugye azt jelenti, hogy amennyiben esik az eső, vagy vihar van a meghirdetett 9 órás kezdéskor, még mindig van két órájuk kivárni annak végét. Itt azonban este 9-ig sem vártak, ahogy a Szegedi Szabadtéri Játékok közleményében fogalmaz: „Fesztiválunk az előadásoknak nemcsak megkezdésére, de teljes terjedelmükben, biztonságos körülmények közti megtartására törekszik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati tájékoztatása alapján kikért véleménye szerint ezt veszélyeztette az időjárás.” Barnák László, a Szegedi Szabadtéri Játékokat szervező Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója a Fideliónak ugyanakkor elmondta, hogy a szabályzatban írnak az esőnapok megtartásáról is: a pótnapon rossz idő esetén a meghirdetett időponttól számított legfeljebb két óráig várnak a kezdéssel, jelen esetben este 9-től 11-ig. Ezért érthetetlen sokaknak, hogy augusztus 20-án miért nem várták meg az este 9 órát, vagy legalábbis egy ahhoz közelebbi dátumokat, amikor már jobban tisztult volna a kép az aznap esti időjárásról.

Eltértek a szokásostól

„Ami a gond az az, hogy nem a régi hagyomány szerint jártak el. Megvárni a 21:00-át, (adott esetben 23:00 órát, ha van esély rá, hogy eláll és vállalható körülmények között mehet az előadás) és csak ott elhalasztani, ha mindenki szembesül vele hogy nem tartható meg, mert akkor tényleg minden az ÁSZF szerint történik. A megszokott protokoll hiánya a baj, nem a jó szándék, mert valójában – követve a régi módszert – lement volna szombaton gond nélkül az előadás. Talán tanulva ebből, legközelebb másként járnak el” – írta le egy kommentelő a legtöbb szegedi véleményét, aki azt mondja, hogy az elmúlt évtizedekben az volt a megszokott, hogy megvárták az este 9 órát.

Fogyasztóvédelemhez fordultak

Kártérítésről nincs szó, a színház szerdai közleményével úgy tűnik, befejezettnek tekinti az ügyet. Pedig akadtak olyanok is, akik több mint 100 ezer forintot buktak el, a jegyek, a szállás, a benzin és az autópálya matrica is felesleges volt, előadás nélkül mentek haza. Többen a Fogyasztóvédelemhez fordultak, a Szegedi Szabadtéri Játékok ÁSZF-ében ugyanis csak annyi szerepel: „szabadon dönthetnek az esőnapról”, ami elég tág megfogalmazásnak tűnik. Ha tőlük sem kapnak érdemleges választ a problémájukra, sajnos már nem fognak tudni mit tenni, elkönyvelhetik a kárt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Másfél éves gyereket és nagyapját mentette ki a romok alól a magyar mentőcsapat - megrázó fotók

mandiner.hu

Így dőlnek össze a minaretek a törökországi földrengésben (VIDEÓK)

mandiner.hu

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Meloni újra Magyarország mellett

ripost.hu

Megszólalt Zámbó Krisztián, durva dolgokat állít Zsuzskáról

mandiner.hu

Megrázó fotó Törökországból: nem engedte el halott lánya kezét egy férfi

borsonline.hu

Ezekre a termékekre jelentett be árcsökkentést a Lidl

astronet.hu

Napi horoszkóp 2023. február 8.: az Oroszlán komoly változás elé néz, a Mérlegre fontos feladat hárul

ripost.hu

Földrengés Törökországban: a magyar válogatott játékosai is érintettek a tragédiában

ripost.hu

"Édesanyám karjaiban halt meg az öcsém" - leszúrták a 19 éves focistát

ripost.hu

Vasvári Vivien mellei el se férnek a fürdőruhájában – szexi fotó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Február 10.: Erre költik a nyugdíjasok az emelt összeget – Videók!

INSIDER

A békét szorgalmazta Orbán Viktor és azonnali tűzszünetre tett javaslatot

INSIDER

Második éve csökken az életszínvonal Németországban, válság Nyugaton

INSIDER

Egyetlen nap alatt iszonyú károkat okozott a vihar, megdőlt a szélrekord – Galéria

INSIDER

Elképesztő módon ügyködnek a csalók az ingatlanpiacon

INSIDER

Nyitrai Zsolt: Már több mint 50 ezren írták alá az agrárpetíciót

INSIDER

Új trend hódít a fiataloknál: divat lett diliházba kerülni

INSIDER

Lövés dördült a Hegyalja utcai villamosmegállónál