INSIDER

Szerző Ripost

1 hónapja

Nagy bejelentés érkezett az augusztus 20-i ünnepségről

Mindenki méltó módon tudja majd ünnepelni Magyarország születésnapját.

Magyarországon mindenkinek joga és lehetősége van arra, hogy méltó módon tudjon ünnepelni, emlékezni: Magyarország Kormánya 2017-ben együttműködési megállapodást írt alá a legnagyobb fogyatékosügyi érdekképviseleti szervezetekkel. Ebben a kormány vállalta, hogy a nemzeti ünnepeken – március 15-én, október 23-án és augusztus 20-án – a fogyatékossággal élők is méltó módon tudjanak ünnepelni.

Fotó: Lakatos Péter / MTI

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadójának Facebook oldalán közzétett videójából kiderül, hogy a fogyatékossággal élő emberek idén is számíthatnak Magyarország Kormányára, hiszen a Szent István-nap fő rendezvényei fizikailag és infokommunikációsan is akadálymentesítettek lesznek.

A kisfilm több hasznos információt tartalmaz: az ünnepség ideje alatt a helyszínt - a Nyugati tér és a Kossuth tér között - alacsony padlózatú 70-es és 78-as trolibusszal valamint a 15-ös busszal közelíthető meg. Az állami ünnepségre érkező kerekesszékes személyek és kísérőik számára fenntartott hely a Kossuth téren az Andrássy Gyula lovas szobor, és a Parlament épülete között található, valamint ülőhelyek is biztosítva lesznek a mozgáskorlátozottak számára. A helyszínt biztonsági emberekkel biztosítják. Az állami ünnepségre érkező mozgáskorlátozott emberek számára három speciális mellékhelyiséget helyeznek ki a Garibaldi és az Akadémia utca sarkára. 

A videóban Szekeres Pál, paralimpiai bajnok is arra buzdít mindenkit, hogy idén újra akadálymentesen és közösen ünnepeljük az államalapítás napját.

Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta, hogy „az augusztus 20-i ünnepség előkészítésén már gőzerővel dolgoznak a szervezők. 20 helyszínen, több programmal, több száz programelemmel készülünk a Szent István napok megünneplésére.”

A videó megtekinthető és az ünnepségről bővebb információt a www.szentistvannap.hu honlapon találjátok.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!