INSIDER

Szerző Ripost

1 hónapja

Ellepték a rendőrök a bonyhádi erdőt: egy 10 és 12 éves kislányt kerestek

Egy nagy helyismerettel rendelkező bonyhádi rendőr segített az eltévedt kirándulóknak megtalálni a visszafelé vezető utat.

Szerző Ripost

Kétségbeesetten tárcsázta a bonyhádi rendőröket egy 44 éves nő. Az édesanya augusztus 10-én, szerdán délután kirándulni ment 10 és 12 éves lányaival a Kakasd és Szekszárd között lévő sötétvölgyi erdőbe, de eltévedtek és nem találták a kivezető utat.

Fotó: Pixabay

A bejelentés után a szolgálatirányító parancsnoknak eszébe jutott, hogy kollégája, Noé Attila törzszászlós azon a területen szokott sportolni és éppen szolgálatban is van. Felhívta telefonon, segítséget kért tőle és megadta neki a bejelentő telefonszámát.

Noé Attila fel is vette a kapcsolatot a bejelentővel, aki elmondta, hogy egy kilátónál vannak, de nem tudja, hogy merre van a visszaút. A rendőr megkérte, hogy menjen fel az építménybe és mondja el neki, hogy mit és milyen irányban lát - olvasható a rendőrség oldalán. 

Az édesanya ezt meg is tette, ami alapján Noé már be tudta tájolni, hogy hol vannak. Elmondta, hogy merre kell visszafelé menniük és milyen turistajelzéseket kell követniük az újbóli eltévedés elkerülése érdekében. Felajánlotta, hogy szükség esetén ő is keresni fogja őket, de erre már nem volt szükség. Kis idő múlva a bajba jutott nő felhívta, és közölte vele, hogy lányaival együtt épségben kijutott az erdőből és megköszönte a segítségét.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!