INSIDER

Szerző Ripost

1 hónapja

Megműtötték a horrorbalesetet szenvedett Dávidot, hihetetlen, ami történt

A műtét után megmozdult a lába.

Szerző Ripost

Mint a Ripost megírta, Koncsek Dávid 17 évesen súlyos balesetet szenvedett. Iskola után dolgozni járt egy építkezésre, ahol bontási munkálatokat bíztak rá a kamasz fiúra még 2018-ban. Ott a tetőn megcsúszott, 8 métert zuhant, majd életmentő műtéten esett át. Hat hónapot feküdt az intenzív osztályon, többször újra kellett éleszteni, és mind a négy végtagjára lebénult. Három évig volt kórházban, majd otthoni ápolással hazamehetett a budapesti albérletbe. Dávid álma, hogy meggyógyuljon és újra járni tudjon, mint régen, ehhez azonban egy nagy összegre volt szüksége. Hatalmas összefogással az utolsó pillanatban összegyűlt a pénz.

Fotó: Facebook

Valóra vált álom

Fogarasi Ervinné, Ircsi, Dávid nagynénje januárban kezdte el a gyűjtést a 40 millió forinthoz, ekkor még csak álom volt, hogy összegyűlik a pénz. Május 20-án kellett elutalniuk az összeget, ami egy nappal korábban, május 19-én reggel gyűlt össze. Hétfőn végre eljött a nagy nap: Dávidot megműtötték. A fiú a boldogságtól könnyes szemmel arra ébredt, esélyt kapott rá, hogy újra járjon.

Mindenki bizakodó, ráadásul Dávid a sérüléséhez képest nagyon jó funkciókkal bír, a folyamatos korábbi tréning hatására

 – fogalmazott a Dávidnak létrehozott közösségi oldalon a fiú gyógytornásza. A Tények Pluszban elmondta, hogy Dávid nagyon boldog, főleg azért, mert az idegsebész szerint nagyon erős izomválaszai vannak, stimuláció hatására pedig már a lábait is megmozdította.

Nagyon bizakodnak a felépülésben, illetve a javulásban

– mesélte a gyógytornász. 

Fotó: Fogarasi Ervinné

Ircsi, Dávid nagynénje 9 éves kora óta neveli a fiút. Korábban a Ripost-nak elmondta, hogy egy stimuláló gépet ültettek Dávid gerincéhez – ez stimulálja az idegvégződéseket, amik nem üzemelnek. 

Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy már a saját lábán sétál haza, hanem két évig utána egy kemény küzdelem vár rá. A műtét után egy hónapig ott kell maradnunk rehabilitáción, majd két év rehabilitáció vár rá itthon, minden nap 5-6 óra tornával. Két év múlva, ha minden jól megy, járókerettel tud majd járni

– mondta az asszony még a műtét előtti időszakban. Dávid tehát már túl van a nehezén, de továbbra is hatalmas kitartásra lesz szüksége, ugyanis még rehabilitáció vár rá kint, amit itthon is folytatnia kell, akár két éven keresztül. Azt, hogy teljesen felépül-e, még nem lehet biztosra mondani, de a szakemberek szerint a műtét nem volt hiábavaló: a fiú így vagy úgy, de biztosan lábra fog állni.

Annyi ígéretet kaptunk, hogy segédeszközzel járni fog. Ezt már most tudják, hogy legalább azzal fog tudni járni, a törzs stabilitása meglesz

– magyarázta nagy örömmel a gyógytornász.

A fiúnak a későbbiekben a rehabilitációs költségeket is fizetnie kell, így ha ebben segíteni szeretnél neki, ide kattintva tudod megtenni.

A thaiföldi Verita Neurón 2016 óta a világ legígéretesebb bénuláskezelési műtétjét végzik. Az Epidurális stimuláció, egy áttörő gerincvelő-sérüléskezelés, amely lehetővé teszi a betegek motoros, szenzoros és autonóm funkcióinak visszanyerését. A bénult betegek számára alkalmas műtét egyedülálló lehetőséget kínál a gerincvelő-sérülés utáni betegek életének megváltoztatására. A kezelés első lépése egy műtét, amely során gerincvelő-stimuláló eszközt ültetnek be a gerinc epidurális terébe. „Hídként” működik, felerősíti a megszakadt agyi jeleket, és a motoros működésért felelős területekre irányítja. A készülék elektromos áramot bocsát ki, amely akaratlagos izomösszehúzódást és mozgásokat vált ki. A stimulátor beültetése után egy speciális fizioterápiás csapat programozza be a stimulátort, az áram intenzitását és frekvenciáját az egyes páciensek testéhez és egyéni igényeihez igazítva. A minimum 35 napos náluk töltött idő alatt a páciensek a csapattal azon dolgoznak, hogy megtanulják, hogyan edzhetik testüket újra mozgásra és önállóbbá válásra. A betegek többsége eddig jó gyógyulási eredményeket ért el.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az egekbe löki a citrom és a narancs árát az uniós szigor

borsonline.hu

Kiadták a figyelmeztetést: új kínai vírus terjed!

borsonline.hu

Szentkirályi Alexandra fontos bejelentést tett, ez minden autóst érint

mandiner.hu

Ukrajna felkérte Svájcot diplomáciai képviselete ellátására Oroszországban

ripost.hu

Kitálalt Varga Irén menedzsere: Mindennek vége

magyarnemzet.hu

Potocskáné: Molnár Enikő tudatmódosító szer hatása alatt állhatott + videó

borsonline.hu

Kinn a cici és a fenék is: A pornós szerint így kellene öltözködnie minden dolgozó nőnek

mindmegette.hu

9 palacsinta, amit ki kell próbálnod, ha unod a klasszik kakaóst

ripost.hu

"A házam elé járkáltatok" - Marics Peti rajongói rászálltak Tóth Andira

ripost.hu

Rezsicsökkentés: akár 60%-ot is spórolhatunk hőszivattyúval

ripost.hu

Most jött: Tragédia történt Zalában, egy halott, több sérült

További cikkek

INSIDER

Támogatás: kiderült, kik kaphatnak kedvezményes áron 4220 kWh áramot

INSIDER

Roham indult a hűtő-fűtő klímáért

INSIDER

Napelemekkel is csökkenthető a rezsi, még lehet pályázni

INSIDER

A világ baráti és ellenséges része is felfigyelt Orbán Viktor dallasi beszédére

INSIDER

Óriási ovációval fogadták Dallasban Orbán beszédét a szemtanú szerint

INSIDER

Könnyes szemmel hálálkodott az apa: ez vár most az 5 éves Alizra

INSIDER

Elképesztő égi jelenség: Nem hiszel a szemednek, ha felnézel az augusztusi égboltra

INSIDER

Újabb vírus a láthatáron, Kína riadót fújt